Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi - - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi -

Abdülkadir Molla\'nın idam edilmesi -

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Edirne Eski Cami'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

13.12.2013 14:46

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Edirne Eski Cami'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazı için bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, daha sonra Dakka'daki bir cezaevinde dün idam edilen Abdülkadir Molla için cenaze namazı kıldı, tekbir getirdi.

AGD Edirne Şubesi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı İsmail Haki Luma, namazın ardından yaptığı açıklamada, Molla'nın Bangladeş'in "kukla hükümeti" tarafından idam edildiğini söyledi.

Molla'nın idamının her Müslüman nezdinde bir şehadet olduğunu belirten Luma, şöyle konuştu:

"Bangladeş'in Müslüman halkı elbette bizim kardeşimizdir ancak Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı Bangladeş'te Müslümanlara karşı terör estiren bir kukla hükümet iş başındadır. Allah'ın laneti bu idam karşısında sessiz kalanların üzerinde olsun. Allah'ın laneti bu hükümetin arkasındaki güçlere olsun."

Luma, Molla'nın idamının hukuki değil, siyasi olduğunu, taşeron Bangladeş hükümetinin idamı kendi halkına ve İslam dünyasına açıklayamayacağını vurguladı.

İslam coğrafyasında bir yangın olduğunu belirten Luma, bu konuda birleşik bir savunma gücü oluşturmak gerektiğini dile getirdi.

Üyeler, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement