Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

Abdülkadir Molla\'nın İdam Edilmesi

İdam edilen Bangladeş Cemaat i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Afyonkarahisar'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

15.12.2013 15:56

İdam edilen Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Afyonkarahisar'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Afyonkarahisar'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İmaret Cami'nde ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı.

Daha sonra sivil toplum kuruluşları adına ortak basın açıklamasını okuyan İHH İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar gönüllüsü Ahmet Ertürk, Bangladeş hükümetinin, dünya kamuoyunun tüm tepkilerine rağmen 91 yaşındaki Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, yazar, ilim adamı Abdülkadir Molla'yı 12 Aralık günü idam ettiğini söyledi.

Abdülkadir Molla'nın, Bangladeş Kurtuluş Savaşı sırasında Pakistan'la iş birliği yaptığı iddiasıyla tutuklandığını ve idama mahkum edilerek haince asıldığını belirten Ertürk, bununla birlikte şehidin son isteği olan umrede kullandığı ihrama sarılarak gömülmek ve cenaze namazını oğullarından birinin kıldırmasına bile izin verilmediğini aktardı. Ertürk, zalimlerin, Molla'nın cenaze törenine oğullarının katılamaması için o gün onları da tutuklattığını anımsattı.

"Hali hazırda Bangladeş'teki zalimler kendi halkına karşı acımasız bir kıyım uygulamaktadır" diyen Ertürk, Bangladeş'in bir iç savaşa doğru gitmesine zemin hazırlayan dış güçler ve yerli işbirlikçilerinin, şu an tahrik sürecini en iyi bir şekilde körüklediğini ifade etti.

Ertürk, aynen 28 Şubat postmodern darbesinin yerli aktörlerinin yaptığı gibi Bangladeş hükümetinin dışarıdan, siyonist ve emperyalist çevrelerden aldığı talimatla hareket etmeye devam etmesi durumunda Bangladeş'te bir iç savaşın yaşanacağını söylemenin hayal olmayacağını kaydetti.

Abdülkadir Molla'nın ölmediğine inandıklarını söyleyen Ertürk, şu ifadelere yer verdi:

"Biz bir ölür bin diriliriz, bugün bir Abdülkadir Molla şehit olmuştur, Allah'ın izni ile bu İslam coğrafyası binlerce Mollalar yetiştirecek ve bu dava yolunda binini de kurban vermekten hiç çekinmeyecektir. İslam davasına hizmet eden tüm şehit ve alimlerimizin ruhları şad olsun. Onların misyonunu inşallah sonsuza kadar sürdüreceğiz. Bizler, her zaman onların sesi ve yollarının takipçisi olacağız. Afyonkarahisar'daki sivil toplum kuruluşları olarak şehidimize Allah'tan rahmet, tüm İslam alemine de sabır ve başsağlığı diliyoruz."

Grup, daha sonra dağıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement