Acil Sağlık Hizmetinden 641.822 Kişi Yararlandı - Son Dakika
Güncel

Acil Sağlık Hizmetinden 641.822 Kişi Yararlandı

Acil Sağlık Hizmetinden 641.822 Kişi Yararlandı

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in hayalim diyerek başlattığı acil sağlık hizmetinden 9 yılda 641.822 kişi yararlandı.

15.01.2013 10:46

BAKIRKÖY BELEDİYESİ'NİN 9 YILDIR ÜCRETSİZ SÜRDÜRDÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETİNDEN 641.822 KİŞİ YARARLANDI

2004 yılında Bakırköy Belediye Başkanlığı göreve geldiğinde tek hayalinin Bakırköylü yurttaşların acil sağlıklarını güvence altına olduğunu belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, "Nisan 2004'de Bakırköy Belediye Başkanlığı görevine başlar başlamaz belediye başkanlığıyla ilgili ilk hayalim olan yurttaşlarımın acil sağlıklarını nasıl güvence altına alabilirim idi. Çünkü 2011 verilerine göre söylüyorum bizim 220 bin olan nüfusumuzun %18'i 60 yaş üzerinde. Dolayısıyla yaşlı bir nüfusa sahip Bakırköy'de önceliği bu konuya vermeliydik.Bunun için ilk olarak her mahalleye bir ambulans düşünmüştüm. Fakat BAKKART (Bakırköylü Kimlik Kartı) uygulamasını başlatmamızla beraber acil sağlık hizmetini de BAKKART'ın içine sokmamızın daha verimli olacağını düşündük.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz tarafından uygulanan BAKKART ile her yurttaşımıza acil sağlık kartı da vermeye başladık ve bugün itibarıyla 130 bin Bakırköylü yurttaşımızın cebinde hem BAKKART hem de acil sağlık hizmeti kartı var. Acil Sağlık Kartı olan Bakırköylüler Türkiye'nin neresinde olurlarsa olsunlar telefonla yardım isteyebiliyorlar. Üstelik ambulansın 3 ile 8 dakika arasında gelme şartıyla. Türkiye'de ilk kez Bakırköy Belediyesi tarafından uygulanmaya başlanan bu proje 9 yıldır ücretsiz olarak devam ediyor. Türkiye'deki her belediyenin de kolaylıkla uygulayabileceği bu proje için biz de ekibimizle desteğe her zaman hazırız."dedi.

Acil sağlık hizmetinin detaylarını aktaran Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ruhsan Tezkan da," Belediyemizin Bakırköylü vatandaşlarımıza yönelik ücretsiz olarak 9 yıldır sürdürdüğü acil sağlık hizmeti kapsamında 90.975 kişi hasta transferi hizmetinden, 69.173 kişi acil yerinde müdahale hizmetinden, 432.156 kişi tıbbi danışmanlık hizmetinden,49.518 kişi seconder (bir hastaneden başka bir hastaneye transfer) toplamda da 641.822 kişi yararlanmıştır. Ayrıca Bakırköy'deki tüm devlet okullarındaki öğretmen ve öğrencilerimiz de okul saatleri içerisinde acil sağlık hizmetinden faydalanabilmektedir."şeklinde bilgi verdi.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Tezkan ayrıca Bakırköy Belediyesi'nin düzenlediği Çanakkale, Anıtkabir, Konya Mevlana Müzesi, Samsun, Kapadokya gezilerinde de acil sağlık ambulansının olası bir acil duruma karşılık gezilere katıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Acil Sağlık Hizmetinden 641.822 Kişi Yararlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement