Adalet Bakanı, Yeniden Yargılanmayı Seçim Sonrasına Attı - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı, Yeniden Yargılanmayı Seçim Sonrasına Attı

Adalet Bakanı, Yeniden Yargılanmayı Seçim Sonrasına Attı

CHP'li Yılmaz, tutuklu yakınlarıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a gitti. Bakan'ın yeniden yargılanma konusu seçimden sonrasına attığını söyledi.

14.02.2014 14:23  Güncelleme: 15:04

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeniden yargılanma konusunun seçimden sonra gündeme geleceği mesajını verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlıkta CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile görüştü. Görüşmeye tutuklu yakınları da katıldı. Yılmaz, görüşmenin ardından tutuklu yakınlarıyla birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Balyoz Davası sanığı emekli orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan'da katıldı.

TUTUKLU YAKINLARI ADALET BAKANI'NA GİTTİ

Tutuklu yakınları ve avukatlarla beraber Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanına gittiklerini belirten Yılmaz, "Hem ÖYM'lerin kaldırılmasıyla ilgili olan teklifin son durumunu görüşmek için orada beklentilerin karşılanmadığını belirtmek için hem de dünkü yaşanan gösteri sırasındaki polis müdahalesine ilişkin görüşlerimizi belirtmek için gittik" diyerek ziyaretlerinin gerekçesini anlattı.

"SEÇİMDEN ÖNCE BİR ŞEY OLMAZ" DEDİ

Adalet Bakanı ile yaptıkları görüşme hakkında bilgi veren Yılmaz, "Komisyonda bize söylenen şeyler aynen tekrar edildi. Dendi ki; "Bu yasa çıkacak ama onun dışında bizim yeni çalışmalarımız var, çok büyük bir ihtimalle bunlar seçimden sonra olacak. Yeni çalışmalarımız, Başbakan söyledi, yeniden yargılanmaya sıcak bakıyorum dedi, Bakanlığımıza talimat verdi, bu çalışmalar devam ediyor ama seçimden önce bir şey olmaz'. Yani olay zamana yayılarak bu şekilde mağdur denilerek bu yasa çıkartılıyor bu yasa cezaevinde olan insanlarla Balyoz ve Ergenekon ve diğer kişilerin yargılandığı davalarla ilgili en ufak bir çözüm getirmiyor. Bakan'a gittiğimizde bu konuda hiçbir umut verici bir şey alamadık" dedi.

Yılmaz, şu andaki yasa teklifinin AKP'nin "kendisini kurtarmaya dönük ve soruşturmaları engellemeyi, üzerini örtmeye dönük" olduğunu da iddia etti.

"HAKSIZ YERE KAPILARINIZI KAPATSALAR ACABA TAHAMMÜL EDER MİYDİNİZ?"

Nilgün Doğan, Balyoz Davasının bir numaralı sanığı emekli orgeneral Çetin Doğan'ın eşi olduğunu belirterek, söz konusu davanın "Çökmüş davalar" olduğunu söyledi. Doğan, şunları ifade etti:

"Bu saatten sonra eşlerimizin bu zindanlarda bir dakika kalması bana göre hukuki cinayet. Eşlerimizin cezaevinde yaşadığı olumsuz koşulları da Sayın Bakan'a ilettim. Kendisine dedim ki, bakın siz bu kadar lüks bir odada kalıyorsunuz, haksız hukuksuz yere iki gün kapılarınızı kapatsalar acaba tahammül eder miydiniz? Bir de düşünün ki haksız hukuksuz yere senelerdir parmaklıklar arkasında olumsuz koşullarda yaşı ileri derecede olan eşlerimize yapılan zulme biz artık tahammül edemiyoruz. Sabrımız tükendi. Sokaklara döküleceğiz dedim."

"SOMUT CEVAPLAR ALAMADIK"

Balyoz Davası sanığı deniz yarbay Kürşat Güven Ertaş'ın eşi Pelin Ertaş da, "Bugün görüşmemizden çok somut cevaplar alamadık Sayın Bakanımızdan. Zamana yayılacak gözüküyor çalışmalar" diye konuştu.

Pelin Ertaş, "Sayın Bakanımızdan aldığımız en somut cevaptı, cezaevi şartlarının kötülüğünden ve insanların bu şartlar yüzünden hastalanmakta olduğundan bahsettik. Sayın Bakanımız cezaevi şartlarıyla ilgili yakından ilgileneceğini beyan ettiler" diye ekledi.

Bir soru üzerine Yılmaz, "Hasta tutuklularla ilgili herhangi bir çabadan bahsedilmedi" dedi.

"BAKAN AYRINTI VERMEDİ"

"Yeniden yargılama konusunda bakan tam ne dedi? Ayrıntı verdi mi" sorusuna da Yılmaz, "Hiç vermedi. Biz onu ısrarla sorduk. Ne düşünüyorsunuz diye. Bakan da nasıl bir çalışma yapılacağını ifade etmiyor bize" yanıtını verdi.

Bir soru üzerine Yılmaz, "Görüşmede de söyledim. Sayın Bakan dedim, 15 gün içinde yazılma zorunluluğu var bütün mahkemeler için. Yazılmadığı takdirde görevi kötüye kullanma suçudur. 6 aydır yazmayan bir mahkeme heyeti var karşımızda. 15 gün içinde yazılacak diye bir şey kondu, yazılmadı. Buna bir çözüm yolu bulmamız lazım" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı, Yeniden Yargılanmayı Seçim Sonrasına Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ISTANBUL: Ya yeniden yargilama falan olmayacak hala anlamadinizmi bunlarin hepsi secim yalanlari 18 0 Yanıtla
  • cafer pe: dalga geçtiler milletle hırsızlığı kapatmak için sanıyorum 8 0 Yanıtla

Advertisement