Adam Derneği Müdahil Olmak İçin Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Adam Derneği Müdahil Olmak İçin Başvurdu

Adam Derneği Müdahil Olmak İçin Başvurdu

12 Eylül darbesinin yargılanacağı davaya Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği'de (ADAM) müdahil olmak için başvurdu.

01.04.2012 13:02

12 Eylül darbesinin yargılanacağı davaya Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği'de (ADAM) müdahil olmak için başvurdu.

ANKARA adına Genel Başkan emekli Üsteğmen Tuna Atalay ile Onur Kurulu Başkanı emekli Üsteğmen Rahmi Yıldırım da davaya müdahil olmak için dilekçe verdi. Üsteğmenler, başvurularında Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın rütbe ve nişanlarının geri alınmasını ve vatana ihanetten yargılanmasını da istedi.

Atalay ve Yıldırım dilekçelerinde, sanıklar Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın darbe yaparak faşist bir düzen kurduklarını ve Türk Silahlı Kuvvetleri içinde de geniş çaplı tasfiye yaptıklarını belirtti. Resmi rakama göre darbeden sonra bin 20 askerin "yasa dışı görüş" suçlamasıyla TSK'dan atıldığını ve işkence ile sorgulandığını anlatan üsteğmenler, Evren ve Şahinkaya'nın insanlık suçlarından yargılanmasını istedi. Üsteğmenler, darbeden sonra Türkiye genelinde ağır derecede insanlık suçlarının işlendiğini vurgulayarak "Sanıklar insanlık suçunun asli failidirler; işkence ve öldürme suçlarının da azmettiricisidirler" ifadesini kullandı.

-EVREN VE ŞAHİNKAYA'YA CAN GÜVENLİĞİ İSTEMİ-

Yıldırım dilekçesinde ayrıca, darbecilerin Evren ve Şahinkaya'dan ibaret olmadığını vurgulayarak, soruşturmanın genişletilmesini, dönemin sıkıyönetim komutanları, Bakanlar Kurulu ve Danışma Meclisi üyelerinin de yargılanmasını istedi. Yıldırım "Sanıkların vefatı halinde dava düşeceğinden suç ortaklarının ve darbeci mihrakların davayı düşürmek için girişebilecekleri suikast ve benzeri tertiplere karşı sanıkların can güvenliklerinin sağlanmasını talep ederim" dedi.

-GÖZLER AYİM'DE-

12 Eylül darbe davasının ilk duruşmasına günler kala, darbe döneminde askeri okullardan atılan öğrencilerin darbezede asker yasasından yararlanıp yararlanmayacakları konusunda Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nin kararını açıklaması bekleniyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Adam Derneği Müdahil Olmak İçin Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement