Adana'da, icralık araç ve gayrimenkullerin alım ve satımı konusunda ihaleye fesat karıştırma, tehdit, nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma gibi çok sayıda örgütlü suça karıştıkları iddia edilen 40 kişi hakkında 3 yıldan 192 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci celsesine tamamı tutuksuz sanıklardan bazıları katıldı. Duruşmada ilk celsede savunmaları alınmayan sanıkların ifadeleri alındı.
Sanıklardan A.D, 15 ayrı olayla ilgili yaptığı savunma da suçlamaların tamamını reddetti.
İddia edilen araçların haciz ve satış işlemleri konusunda hiç kimseye talimat vermediğini savunan A.D, bununla birlikte hakkında suç örgütü lideri suçlamasıyla ilgili soruşturma başlatılacağı yönünde bir polis memuru ve avukat aracılığıyla bilgi verilip kaçması için para istendiğini iddia etti.
Sanık C.A. da suçlamaları kabul etmedi.
Yeminli bilirkişilik yapan sanık M.İ. de hacizli araçlara kesinlikle aykırı sahte rapor düzenlemediğini savundu.
İcra katipliği yapan sanık H.A. da yapılan işlemlerin hepsinin usul ve yasaya uygun olduğunu söyledi.
Sanıklar arasında yer alan polis memuru E.Ö. ise iddianameye konu olayla ilgili amirlerinin görevlendirilmesiyle rapor hazırladığını belirterek, "İddianamedeki ihale olaylarıyla benim hiç bir ilgim yoktur. Sızdırdığım iddia edilen belge de ihaleye değil, iddia araştırmasına ilişkindir. Suçlamaları kabul etmiyorum, örgüt üyesi olarak suçlanıyorum ancak birlikte hareket ettiğim öne sürülen sanıkları dahi tanımıyorum." dedi.
Müşteki Yalçın B, sanıklardan A.D'nin kendisinin başına silah dayayarak 685 liralık senet imzalattığını, 2 taşınmazının tapusunu da yanında çalışan birine yaptırdığını iddia ederek, yaklaşık 10 milyon liraya yakın zararı bulunduğunu ve şikayetçi olduğunu kaydetti.
Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumlarının devamına karar verip duruşmayı tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için erteledi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 2015-2017 yıllarında icralık araç ve gayrimenkullerin alım ve satımıyla ilgili "suç örgütü" kurdukları iddiasıyla yakalanan 40 kişi hakkında "İhaleye fesat karıştırmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt üyesi olma, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, muhafaza görevini kötüye kullanma, yaralama, gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapma, örgüte bilerek isteyerek yardım etme, gizliliğin ihlali, rüşvet almak ve vermek" suçlarından dava açılmıştı.
Son Dakika › Güncel › Adana'daki Organize Suç Örgütü Davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?