Adana'nın Gurur Günü - Son Dakika
Güncel

Adana'nın Gurur Günü

Adana\'nın Gurur Günü

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü, sağanak yağmura rağmen düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

05.01.2015 13:00

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü, sağanak yağmura rağmen düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Parkı'ndaki ilk törene Adana Valisi Mustafa Büyük, 6'ncı Mekanize Piyade Tümeni Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, bürokratlar, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Sağanak yağmur altında yapılan törende protokol üyelerinin bulunduğu alana branda kurulurken, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler şemsiyelerle korunmaya çalıştı. Tümeni Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ise gazilerle tek tek tokalaştı. İstiklal Marşı'nın okunduğu törende Atatürk Anıtı'nı çelenk sunuldu. Yaklaşık yarım saat süren törende ıslanan gaziler, "Biz vatan için canımızı vermeyi göze almışız" derken Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin asker anısına düzenlenen törenlere katılıp, sabah Adana'ya dönen genç izciler ise "Islansak ne olur. İzci ıslanmaz, izci üşümez" diye konuştu.

YAĞMUR NEDENİYLE SALONDA KUTLANDI

İstasyon Meydanı'nda yapılacak olan kurtuluş törenleri ise havanın yağışlı olması nedeniyle Menderes Spor Salonu'na alındı. Buradaki törende günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Biz Adanalılar olarak şunu ifade edebiliriz ki 19 Mayıs 1919'da Atatürk'e Samsun'a çıkma gücünü veren Adanalılar diyebiliriz. Ecdadımızın verdiği mücadeleyi hafızamızda hep diri tutmalıyız. Bugün bağımsızlık mücadelemizi burada ifade ederken, unutmamamız gereken bir şey var ki; bu bağımsızlık mücadelesinde ağır bedel ödenmiştir" dedi.

'TÜRKİYE İÇ SAVAŞ TEHDİTLERİNDEN KORKMAZ'

Birlik ve beraberlik mesajları da veren Sözlü, şöyle konuştu:

"Bugün huzurumuzu çekemeyen vardır. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar var. Sömürgeciler hala kendini muhafaza etmektedir. Dün Türk milletine karşı devam eden haçlı zihniyeti bugün, başka bir kılıfta kendini sunabilir. Onun için Türkiye'deki iç karışıklıkların sebebini bu manada iyi değerlendirmeliyiz. Bugün devletimizi, büyük bir milletin, büyük bir devletin geleneğinin temsilcisi olduğu için, bazı şımarıklıkları sabırla seyretmektedir. Ama sabrın sonunda da tepesine bir balyoz ineceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin iç savaş tehditlerinden korkacağını kimse aklına getirmesin. Türkiye devletinin birliği, bütünlüğü aziz Türk milletinin şeref ve namusudur. 5 Ocak bunu bize bir kez daha hatırlatmıştır."

VALİ BÜYÜK, BAYRAĞI ÖPTÜ

Konuşmaların ardından 'Atatürk'ün Mücahitlerinden Adana'ya' isimli bayrak, bisikletli sporcular tarafından spor salonuna getirilerek Vali Mustafa Büyük'e teslim edildi. Bayrağı teslim alan Vali Büyük, öpüp alnına koydu. Daha sonra tekvando, jimnastik gösterileri ile halk oyunları sergilendi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'nın Gurur Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement