Van'da stajyer öğretmenlere yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı.
İmam Hatip Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, çocukların emanet edildiği tek unsurun öğretmenler olduğunu belirterek, öğretmenin olmadığı yerde, eğitimden söz etmenin anlamsız kaldığını söyledi.
Aday öğretmenlik sürecinin sürdüğünü belirten Kırekin, bu sene Van'da 447 öğretmenin aday eğitime tabi tutulduğunu söyledi.
Aday öğretmen yetiştirme sürecinde 587 tecrübeli öğretmenin eğitim verdiğini anlatan Kırekin, şöyle devam etti:
"Birinci değerlendirme toplantımızı bugün yapıyoruz. İkinci değerlendirme toplantısı ise 5 Mayıs'ta yapılacak. Rehber öğretmenlerimiz eşliğinde bu süreci aktif şekilde geçireceğiz. Süreci sizler yaşarken bizler de sizleri takip ediyoruz. Çünkü sizleri fazlasıyla önemsiyoruz. Gelecekte ve bugünden itibaren çocuklarımızı emanet edeceğimiz yegane unsur sizlersiniz. Eğitimin en önemli unsuru, etkeni ve hususu hiç şüphesiz öğretmendir. Öğretmenin olmadığı bir yerde eğitim ve öğretimden söz edilemez. Eğitim kalitesi ancak öğretmenle olur. Artık sistem başarısızlığı kabul etmiyor. Yenilikçiliğe açık olmak lazım. Öğretmen farkındalığı ortaya koyabilmelidir. Herkesin alternatifi çoktur, dolayısıyla mesleğimize profesyonelce yaklaşmalıyız. Bu süreç zengin bir süreçtir ve bu süreci daha da zenginleştirebiliriz. Bu sürecin bütün öğretmenlere hayırlı olmasını diliyorum."
Son Dakika › Güncel › Aday Öğretmenler Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.