Adilcevaz'da Seralarda Domates Üretimi Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Adilcevaz'da Seralarda Domates Üretimi Devam Ediyor

Adilcevaz\'da Seralarda Domates Üretimi Devam Ediyor

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki seralarda yaz kış demeden domates üretimi hızla devam ediyor. Üreticiler, kavurucu sıcaklarda ve eksi 15 dereceye varan soğuklarda domates yetiştirerek çevre illere ve ilçelere sevk ediyor. Domates üreticisi Vahit Alkan, seracılığın tarladan daha iyi olduğunu belirterek organik üretim yaptıklarını ve satışlarını ilçedeki marketlere ve dışarıya gerçekleştirdiklerini söyledi.

24.10.2023 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki seralarda domates üretimi devam ediyor.

Adilcevaz ilçesindeki seralarda domates üretimi yaz kış demeden hızla devam ediyor. Yazın kavurucu sıcakta, kışın ise eksi 15 dereceyi bulan hava şartlarında üretimi devam eden domatesler, çevre il ve ilçelere sevk ediliyor.

Domates üreticisi Vahit Alkan, seracılılığın tarladan daha iyi olduğunu belirterek, "Öncelikle herkese tavsiye ederim. Gayret ve azim olacak. Domates tohumunu biz kendimiz seçiyoruz. Mart ayında üretime başlıyoruz ve en az 9 ay devam ediyor. Genelde organik, katkı maddesi karıştırmadan üretim yapıyoruz. Satışlarımız ise ilçedeki marketlere ve dışarıya veriyoruz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adilcevaz'da Seralarda Domates Üretimi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement