
Adıyaman'da, çeşitli siyasi parti ile sivil toplum örgütü üyeleri, ana dilde eğitim taleplerinin karşılık bulunmamasını 5 dakika Kürtçe kitap okuyarak protesto etti.
200 KİŞİ SLOGAN ATTI
Öğleden sonra Kürdi-Der binası önünde toplanan 200 kişilik kalabalık slogan atarak Demokrasi Parkı'na yürüdü. Burada grup adına konuşan Kürdi-Der Şube Başkanı Şerif Yılmaz, "Kürt çocukları boykot kararlığı devam edecektir. Bir toplumun Anadilinin yok olması demek, onunla birlikte tarihinin ve kültürünün yok olması demektir" dedi.
KÜRTÇE KİTAP OKUDULAR
Kalabalık, basın açıklamasının ardından 5 dakika oturarak yanlarında getirdikleri Kürtçe kitapları okuduktan sonra dağıldı.
Son Dakika › Güncel › Adıyaman'da 5 Dakika Kürtçe Kitap Okuyarak Eylem Yaptılar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.