Adıyaman'da Sağlık Çalışanlarına Şiddete Kınama - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Sağlık Çalışanlarına Şiddete Kınama

Adıyaman\'da Sağlık Çalışanlarına Şiddete Kınama

ASKED üyesi 50 sağlık çalışanı, hasta yakınları tarafından uygulanan şiddeti kınamak için İl Ambulans Servisi Başhekimliği önünde toplandı.

16.09.2013 22:29  Güncelleme: 09:45

İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş'ın da katıldığı kınamada kalabalık adına ASKED Şube Başkanı Enver Doğan, açıklama yaptı. Görevi başındaki sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet olaylarını kınadıklarını belirten Doğan, şunları söyledi:

"Ülkemizde son zamanlar da meydana gelen, tüm vatandaşlarımızı ve özellikle sağlık çalışanlarını derinden üzen, görevleri başındaki arkadaşlarımıza yapılan şiddeti kınamak için toplanmış bulunmaktayız. Amaçları en iyi sağlık hizmetini en kısa zamanda vermek olan ve bu hizmeti verirken kendi hayatlarını bile hiçe sayan günün 24 saati mesailerini bu uğurda harcayan sağlık çalışanlarının ve özellikle 112 Acil Sağlık hizmeti veren arkadaşlarımızın uğradıkları bu saldırıları anlamak izah etmek mümkün değil. İnsanlık onuruna yakışmayan, ülkemizin sağlıktaki başarısına gölge düşüren bu çirkinlikleri toplumumuzun hiçbir kesimi görmek istemiyor. Kadın demeden erkek demeden bu şiddeti uygulayan kendini bilmezlere vatandaşlarımızın ve aziz milletimizin dur demesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarına yapılan bu insanlık dışı muamelelerin son bulması için yasal düzenlemelerin yapılmasını özellikle Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu'ndan arz ve talep ediyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Sağlık Çalışanlarına Şiddete Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement