Adliye Önünde Öldürülen 5 Kişi İçin Şüphelilere Müebbet Hapis - Son Dakika
Güncel

Adliye Önünde Öldürülen 5 Kişi İçin Şüphelilere Müebbet Hapis

Gaziantep Adliyesi yanında uzun namlulu silahla yapılan ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya ilişkin davanın karar duruşması yapıldı.

03.10.2014 16:56

Mahkeme; silahlı saldırıyı yapan şahsa 5 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl hapis, azmettiren babayla ve oğluna 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet, yardım eden iki zanlıya da 5’er kez 20 yıl hapis cezası verdi. Geçtiğimiz yıl 14 Mart tarihinde öğle saatlerinde Gaziantep Adliye Sarayı yan yolunda silahlı saldırıya uğrayan Hatice Şenel Dedekurt, Atilla Dedekurt, Esra Dedekurt ve Zeki Erdem Öğümsöğütlü olay yerinde, ağır yaralanan Mehmet Kenan Dedekurt ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından şüpheli Adem Çetin olayda kullandığını beyan ettiği kalaşnikof tüfekle Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim olmuştu.

Soruşturmayı derinleştiren polis, olayı azmettirdiği ileri sürülen Müslüm Çetin (80), oğlu Mehmet Nuri Çetin (22), resmi nikahlı olmayan eşi Merve Berrin Bostan (20) ve arkadaşı Mehmet Demir’i gözaltına almıştı. Şahıslar, alınan ilk ifadelerinde suçlamaları reddederken, şüphelilerin olayı azmettirdiği ancak hedef seçilen grubun hasımlarının olmadığı ve Dedekurt ailesi ile hiçbir bağlantılarının bulunmadığı tespit edilmişti. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında ceza yağdı. Karar duruşmasında Adem Çetin suçu işlediğini kabul ederek, verilecek cezaya razı olduğunu ve pişman olduğunu söyledi.

Müslüm ve oğlu Mehmet Nuri Çetin ise azmettirme suçunu kabul etmedi. Merve Berrin Bostan ile Mehmet Demir de yardım ettiklerini, suça karışmadıklarını ileri sürdü. Bunun üzerine mahkeme silahı saldırıyı gerçekleştiren Adem Çetin’e 5 kez ağırlaştırılmış hapis cezası ve silah bulundurmak ve yaralamadan da 10 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme azmettiren Müslüm ile oğlu Mehmet Nuri Çetin de 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, Merve Berrin Bostan ile Mehmet Demir de 5’er kez 20 yıl hapis cezasına verdi. Mahkemede ayrıca verilen cezalar için indirime yer olmadığına karar verdi.

HABİP DEMİRCİ

Adliye Önünde Öldürülen 5 Kişi İçin Şüphelilere Müebbet Hapis
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adliye Önünde Öldürülen 5 Kişi İçin Şüphelilere Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement