Afad'dan Türkmen Kampı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Afad'dan Türkmen Kampı

04.09.2014 13:48

AFAD'ın Iraklı Türkmenler için kuracağı 20 bin kişilik kamp için hazırlıklar tamamlandı.

AFAD'ın Iraklı Türkmenler için kuracağı 20 bin kişilik kamp için hazırlıklar tamamlandı. AFAD Türkmenlerin yaşayacağı kampa, kurulması için 4 bin aile çadırı ve çadır içi malzemelerini 400 tır ile Irak'a gönderdi.

Başbakanlık AFAD, Irak'ta IŞİD saldırılarıyla başlayan insani krizin ardından bölgeye 197 tır dolusu yardım malzemesi gönderildiğini açıkladı.

Din, dil, etnik köken, felsefi inanç ayrımı gözetmeksizin yardımların yapıldığına vurgu yapılan acıkmada bugüne kadar Irak'a, "486 bin 339 kutu ilaç, 78 koli ilaç ve tıbbi malzeme ile 100 tekerlekli sandalye, 25 tondan fazla hijyen malzemesi ve bebek bezi, 51 bin 212 gıda kolisi, 661 ton kuru gıda ve içme suyu, 2 bin 948 yatak, 5 bin mat, 300 aile çadırı, 87 AFAD otel çadırı, 19 binden fazla battaniye ile 2 bin mutfak seti 197 tır ile AFAD koordinasyonunda Irak halkına ulaştırıldığı" ifade edildi.

-AFAD'IN KURDUĞU TÜRKMEN KAMPI İÇİN 4 BİN AİLE ÇADIRI 400 TIR İLE IRAK'A GİDİYOR-

AFAD'ın Türkmenler için Duhok'un Şarya kasabasına kuracağı 20 bin kişilik kamp için hazırlıklar da devam ediyor. AFAD Ekipleri kampın zemin düzeltme çalışmalarını, içme suyu, elektrik ve atık su altyapılarını tamamladı. Türkmenlerin yaşayacağı kampa kurulması için AFAD, 4 bin aile çadırı ve çadır içi malzemelerini 400 TIR ile Irak'a gönderdi. Çadır kurulum çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte kampta yaşam başlayacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Afad'dan Türkmen Kampı - Son Dakika


Advertisement