Afganistan'da Askeri Üsse Saldırı: 53 Ölü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Afganistan'da Askeri Üsse Saldırı: 53 Ölü

Afganistan\'da Askeri Üsse Saldırı: 53 Ölü
29.04.2014 13:25  Güncelleme: 13:21

Afganistan'ın Paktika kentinde Taliban militanlarının saldırdığı Afgan askeri üssünde çıkan çatışmada 49 militan ve 4 Afgan askeri yaşamını yitirdi.

Afganistan'ın Paktika kentinde Taliban militanlarının saldırdığı Afgan askeri üssünde çıkan çatışmada 49 militan ve 4 Afgan askeri yaşamını yitirdi.

Afganistan Savunma Bakanlığının yazılı açıklamasında, "Dün gece Paktika kentinin Zerok ilçesinde yaklaşık 500 Taliban militanı, bölgedeki askeri üsse saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 49 Taliban militanı etkisiz hale getirildi, 4 Afgan askeri şehit oldu" ifadesi kullanıldı.

Bakanlık, saatlerce devam eden çatışmada 5 Afgan askerinin ve onlarca militanın yaralandığını belirterek bir askerin esir düştüğünü duyurdu.

Üsse yardım için giden kuvvetlerin yolda pusuya düşürüldüğünü ve bir askerin öldüğünü aktaran Bakanlık, Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'nün (ISAF) de Afgan askerine hava desteği verdiğini kaydetti.

Taliban'dan henüz açıklama yapılmadı. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Askeri Üsse Saldırı: 53 Ölü - Son Dakika


Advertisement