Afganistan'da Şiddet: 8 Ölü - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Şiddet: 8 Ölü

Afganistan\'da Şiddet: 8 Ölü

Afganistan'ın Cevizcan ve Herat kentlerinde Taliban militanları ile polis arasında çıkan silahlı çatışmalarda 8 kişi yaşamını yitirdi.

15.01.2014 14:10

Afganistan'ın Cevizcan ve Herat kentlerinde Taliban militanları ile polis arasında çıkan silahlı çatışmalarda 8 kişi yaşamını yitirdi.

Cevizcan Emniyet Müdürü Fakir Muhammad Cevizcani, AA muhabirine yaptığı açıklamada militanların Cevizcan'ın merkezi Şibirgan şehrinin Hoca Burhan köyüne saldırmasının ardından çatışma çıktığını belirtti. Çatışmada 2 sivil ile 1 militanın öldüğünü ifade eden Cevizcani, yaklaşık bir saat süren çatışmada 1 kişinin de yaralandığını söyledi. Cevizcani, ölen sivillerin daha önce söz konusu köyde Taliban'a karşı ayaklanmayı başlatan kişiler olduğunu vurguladı.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise çatışmada 2 mahalli polisin öldürüldüğünü, birinin de yaralandığını iddia etti.

Öte yandan ülkenin batısındaki Herat vilayetinde düzenlenen operasyonda 5 militanın öldürüldüğü bildirildi. Herat'ın Şindent ilçesi Emniyet Müdürü Abdul Kayyum Nurzey, komando kuvvetlerinin Şindent'in Zirikoh bölgesinde düzenlediği operasyonda 6 militanın da yaralandığını aktardı. Nurzey, operasyona, militanların eylem için bölgede toplantı yaptığı sırada start verildiğinin altını çizdi. - Belh

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Şiddet: 8 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement