Afganistan Devlet Başkanı Karzai, Devlet Başkanı Adaylarını Kabul Etti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Afganistan Devlet Başkanı Karzai, Devlet Başkanı Adaylarını Kabul Etti

Afganistan Devlet Başkanı Karzai, Devlet Başkanı Adaylarını Kabul Etti
06.01.2014 13:30

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, bu yıl düzenlenecek seçimde kendisinin yerine geçmek için yarışacak adayları ve yardımcılarını kabul etti.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, bu yıl düzenlenecek seçimde kendisinin yerine geçmek için yarışacak adayları ve yardımcılarını kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki kabule, 11 devlet başkanı adayı, yardımcıları ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı. Yaklaşık 5 saat süren görüşmede, seçimler ve ABD ile imzalanacak İkili Güvenlik Anlaşması ele alındı.

Karzai burada yaptığı konuşmada, devlet başkanlığı seçiminin şeffaf şekilde yapılmasının, Afgan hükümet ve milleti için büyük başarı olduğunu söyledi. Karzai, "Seçim güzel bir şekilde yapıldıktan sonra devlet başkanlığının başarılı şekilde devredildiği gün, hayatımın en güzel günü olacak" dedi.

Daha sonra 11 aday teker teker kürsüye geldi. Seçimlerin şeffaf ve güvenli bir şekilde yapılmasını isteyen adaylar, devlet memurlarının müdahale etmemesini istedi.  Seçim 5 Nisan'da düzenlenecek. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan Devlet Başkanı Karzai, Devlet Başkanı Adaylarını Kabul Etti - Son Dakika


Advertisement