Afyonkarahisar'da Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü Etkinlikleri

Afyonkarahisar\'da Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü Etkinlikleri

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, 'Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü' nedeni ile düzenlenen konferansta yaptığı konuşmasında, çocuk işçiliğinin tarihinin insanlık kadar eski olduğunu söyleyerek, "Çocuk"...

12.06.2013 16:04

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, 'Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü' nedeni ile düzenlenen konferansta yaptığı konuşmasında, çocuk işçiliğinin tarihinin insanlık kadar eski olduğunu söyleyerek, "Çocuk işçiliğinin en büyük nedeni olarak karşımıza çıkan yoksulluğu ortadan kaldırmadığımız müddetçe, çocuk işçiliği de son bulmayacaktır" dedi.

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çocuk işçiliğinin önlenmesi ve çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında neler yapılabileceğinin masaya yatırıldığı bir konferans düzenledi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer yaptı. İnsanlığın gelişim evresinde çocukluğun önemli bir yere sahip olduğunu ve bu dönemdeki yetişme koşulları ile alınan eğitimin yetişkinlik evresinde ki yaşam kalitesinin ortaya çıkmasında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Çocukların çalışırken eğitimsiz kalmaları ile birlikte her türlü suiistimal ve istismara maruz kalmalarının da çocuklar ve toplum açısından önemli bir sorun teşkil ettiğini kaydeden Sezer, şöyle konuştu:

"Çocukların çalışma yaşamında yer almasının en büyük nedeni yoksulluktur. Günümüz dünyasına çocuk işçiliğinin gelişmemiş yada gelişmekte olan ülkelerde yoğun biçimde görülmesi de bunu doğrulamaktadır.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) önderliğinde başlatılan çalışmalar ışığında çocuk işçiliğinin nedenleri araştırıldığında, çocuk işçiliğinin büyük ölçüde yoksulluğa bağlı tali nedenlerden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Sosyal bir problem olarak karşımıza çıkan çocuk işçiliği dünyada ki yoksulluğu ortadan kalkmadıkça son bulmayacaktır."

Konferans Sosyal Çalışma Uzmanı Arslan Yalçın'ın çocuk işçiliğinin önlenmesi ve çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında neler yapılabileceği konusunda yaptığı sunum ile devam etti.

Konferansa, ayrıca Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav ile birlikte daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement