Afyonkarahisar'da Karşıt Görüşlü Öğrenciler Arasındaki Kavga - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Karşıt Görüşlü Öğrenciler Arasındaki Kavga

Afyonkarahisar\'da Karşıt Görüşlü Öğrenciler Arasındaki Kavga

Vali Balkanlıoğlu: "Afyon Kocatepe Üniversitemiz huzur içinde eğitim veriyor.

03.01.2014 01:57

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Afyon Kocatepe Üniversitemiz (AKÜ) huzur içinde eğitim veriyor. Öğrencilerin kılına tek bir zarar gelmeden, onların Afyonkarahisar'da eğitim ve öğretimlerini sürdürmek istiyoruz" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, beraberindeki AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan tartışma sonucu darbedilerek yaralandığı iddia edilen üniversite öğrencisini tedavi gördüğü AKÜ Ahmet Necdet Sezer Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Vali Balkanlıoğlu, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Barış ve Kardeşlik Projesi'nden rahatsız olan kişilerin olduğunu, terör örgütünün ekmeğine yağ sürercesine sorun çıkarmaya çalışan her iki taraftan da kişiler bulunduğunu ifade etti.

AKÜ'de huzur ve sükun içinde eğitim verildiğini dile getiren Balkanlıoğlu, üniversitede Türkiye'nin dört bir tarafından gelen öğrencilerin bulunduğunu, bunların da büyük bir bölümünün mağdur ailelerin çocuğu olduğunu belirtti.

Bu öğrencilerin kılına tek bir zarar gelmeden burada eğitim öğretimlerini sürdürmek istediklerini söyleyen Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef dönem dönem kendini bilmez bazı tipler tahrik ediyorlar, öğrenciler arasında fitne fesat çıkarıyorlar, kavgalar oluşuyor, kavga teşebbüsleri oluşuyor. Acılar yaşanmadan, öğrenciler huzur ve sükun içinde eğitim almaları için çaba sarf ediyoruz. Ama öğrenci sayısı fazla, Afyonkarahisar da dağınık olunca bazen biz yetişinceye kadar bazı kavgalar oluyor.  Bugün de benzeri bir olay cereyan etmiş. İki grup arasında çıkan kavgada bir öğrenci başına aldığı darbeyle yaralanmış. Şu an hastanede, şuuru yerinde. Ziyaret ettik. Öğrenciyi bizzat gördüm, konuştum şuuru yerinde. 'Müdahale edilecek, bakılacak, ağır bir vaka değil' dedi doktoru ancak gözlem altında. Bu son olur diyoruz. Bu tür hadiseler inşallah bir daha cereyan etmez. Bu fitne, fesat ortamından kurtulur yeniden barış ve kardeşliğimiz tesis edilir."

"Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz"-

AKÜ Rektörü Solak ise bir kahvehane ortamında, karşıt görüşlü öğrenciler arasında olayın yaşanması sonucu başına darbe alan öğrencinin AKÜ Ahmet Necdet Sezer Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini ifade etti. Öğrenciyi ziyaret ettiklerini ve gerekli bilgileri doktorundan aldıklarını anlatan Solak, öğrencinin kısa süreli bir ameliyata gireceğini, sıkıntı oluşturacak bir durumunun olmadığını dile getirdi. Solak, öğrencinin tedavisi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Huzur ve sükun içinde eğitim öğretimi düzgün bir şekilde devam ettirmek adına her türlü önlemi aldıklarını bildiren Solak, valilik, emniyet ve üniversite yönetimi olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu arada, polis hastane bahçesinde geniş güvenlik önlemi aldı, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu mahallelerde güvenlik önlemleri artırıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Karşıt Görüşlü Öğrenciler Arasındaki Kavga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement