Afyonkarahisar'daki Mühimmat Deposundaki Patlamanın Davası - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'daki Mühimmat Deposundaki Patlamanın Davası

Afyonkarahisar\'daki Mühimmat Deposundaki Patlamanın Davası

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi Tanık Asteğmen Türkmen: "Tren ile Afyonkarahi...

03.12.2013 16:52

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görülen davada, tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran, Üsteğmen Tuncay Aydın, 25 şehidin yakınları ve taraf avukatları ile tanıklar Yarbay Murat Aydın, Kemal Yavuz Türkmen ve Hüseyin Şimşek hazır bulundu.

Duruşmada, tanık olarak dinlenilen o dönemde asteğmen olarak görev yapan Kemal Yavuz Türkmen, patlamanın meydana geldiği depolarla ilgisinin olmadığını nizamiyeden sorumlu olduğunu bildirdi.

Mühimmatın haziran ayında Susurluk'tan gelişini anlatan Türkmen, şunları kaydetti:

"Tren ile Afyonkarahisar'a getirilen 12 vagon dolusu mühimmatın taşındığı sandıkların bir kısmı gerçekten çok kötüydü. Etrafa dağılan el bombalarını bile gördüm. Uygun şartlarda bir taşınma yapılmadı. Asker yetersiz olduğu için İkmal Bakım Komutanlığından asker talep ettik. Rütbeli diğer arkadaşlar ile araç komutanı olmama rağmen ben de mühimmatı trenden kamyonlara aktardık. Sonra bu mühimmat depolara yerleştirildi ama ben depoya yerleştirme sırasında görev almadım."

"Araçların farlarıyla aydınlatma sağlanıyordu"

Türkmen, patlamadan bir gün önce depoda tasnif çalışmalarının yapıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Depoda, 1 gün önce gece saatlerine kadar çalışmalar yapıldığını gördüm. Mühimmat dışarı çıkarılmış tasnif yapılıyordu. Kısa dönem askerler dışarıda, uzun dönem askerle ise deponun içindeydi. Gece aydınlatma sistemi yoktu, araçların farlarıyla aydınlatma sağlanıyordu. Olay günü ise akşam 7 gibi çıktım. Sonra eve gidip üzerimi değiştirdikten sonra yemek için dışarı çıktım. Bu sırada patlamayı duydum. Patlamanın birlikte meydana geldiğini öğrenince hemen birliğe geldim olayın meydana geldiği bölge güvenlik şeridi ile çevrilmişti."

Tanıklardan kısa dönem er Hüseyin Şimşek de patlamanın meydana geldiği tarihte dağıtım izninde olduğunu ve patlamaya ilişkin herhangi bir şey görmediğini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 60 tanık ifadesinin okunması için duruşmanın yarın devam etmesini kararlaştırdı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'daki Mühimmat Deposundaki Patlamanın Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement