Afyonkarahisar Samanlık Yangınında Eşi Ölü Bulunan Kadın Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Samanlık Yangınında Eşi Ölü Bulunan Kadın Tutuklandı

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde yanan samanlıkta zincirle direğe bağlı ölü bulunan Ali Çaputçu'nun (30) gözaltına alınıp serbest bırakılan eşi Emine Çaputçu (32), savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

16.12.2017 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde yanan samanlıkta zincirle direğe bağlı ölü bulunan Ali Çaputçu'nun (30) gözaltına alınıp serbest bırakılan eşi Emine Çaputçu (32), savcılığın itirazı sonrası tutuklandı. Şuhut'a bağlı Mahmutköy'de 12 Aralık salı sabah saatlerinde bir evin samanlığından duman çıktığını görenler, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri geldi. Yangın, yaklaşık yarım saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Samanlıkta inceleme yapan jandarma ve itfaiye ekipleri, içerideki beton direğe zincirle bağlanmış erkek cesedi buldu. İncelemede, cesedin Ali Çaputçu'ya ait olduğu belirlendi.

YENİDEN GÖZALTINA ALINIP, TUTUKLANDI

Soruşturma başlatan Şuhut İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Ali Çaputçu'nun eşi Emine Çaputçu ile aynı köyden Halil İbrahim Karataş'ı gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Halil İbrahim Karataş tutuklandı, Emine Çaputçu ise serbest bırakıldı. Ailesine teslim edilmeyerek Afyonkarahisar'daki Kadın Sığınma Evine yerleştirilen Emine Çaputçu, Şuhut Cumhuriyet Savcılığının itirazı üzerine dün akşam jandarma tarafından tekrar gözaltına alındı. Afyonkarahisar sulh ceza hakimliğine sevk edilen Emine Çaputçu, tutuklandı.

GÖMLEKLE BOĞDU, ZİNCİRLE DİREĞE BAĞLADI

Emine Çaputçu'nun ilk gözaltına alındığında verdiği ifadeler dikkati çekti. Emine Çaputçu, Olayın olduğu gün eşim ve kayınvaliden komşumuzun yemeğine gitti. Yatsı ezanı sıralarında traktörle geldiler. Kayınvalidem eve geldi, eşimin kahvehaneye gittiğini duydum. Eve geldiğini kendim görmedim. Saat 23.30 sıralarında evdekiler yattı ben de yatak odama geçtim. Cama taş geldi. Baktığımda Halil İbrahim Karataş bana el salladı ve dışarı çağırdı. Sonra beni kilere kadar götürdü, orada öpmeye çalıştı. Kilerin ışığı bozuk olduğu için telefonunun ışığını açtı. Kapısı tam kapanmayan kilerde eşim bizi gördü. 'Allah belanızı versin' diyerek geri döndüğü sırada Halil İbrahim Karataş arkasından sarılarak boğmaya çalıştı. Arbede yaşandı. Eşim yere düştü. Eşimi bulduğu gömlekle boğdu. Bulduğu zincirle sürükleyerek götürdüğü samanlıktaki direğe bağladı. Beni de tehdit ettiği için zincirle bağlanmasına yardım ettim. Sonra mazot dökerek samanlığı ataşe verdi. Ben de eve çıkarak yattım. Bir süre sonra da uyumuşum. Sabah 06.30 sıralarında kalktım. Olayı hatırladım. Eşimin samanlıkta olduğunu bilmeme rağmen nedendir bilmiyorum telefonla eşimi aradım. Dışarı çıktığımda dumanı gördüm. Amcamlara haber verdim. Daha sonra olay ortaya çıktı dedi.

İFTİRA ATIYOR

Tutuklanan Halil İbrahim Karataş ise Emine Çaputçu'nun kendisine iftira attığını belirterek, olayın olduğu gün ne yaptığını ve kimlerle görüştüğünü saati saatine ifadesine aktardı. Karataş, Gündüz Şuhut ilçesindeki işlerimin ardından saat 17.30 gibi evime geldim. Çocuklarımla oturdum. Akşam namazının ardından birlikte yemek yedik. Evimiz köyün biraz dışında olduğu için büyük oğlumu berbere götürdüm. Yatsı namazını kıldıktan sonra kahvehanede kardeşlerimle alacağımız traktör meselesini konuştuk. Arkadaşlarımla bilardo oynadım ve saat 23.00 sıralarında evime geldim. Eşim ve çocuklarla meyve yedik, televizyondaki diziyi seyrettik. Saat 01.00'a kadar evde internetten okey oynadım ve yattım. Sabah eşim namaza kaldırdı. Namazı kıldım, çocuklar kahvaltısını yaptı, okullarına gitti. Ben tekrar yattım. Saat 09.00 gibi kardeşim telefonla aradı, Ali Çaputçu'nun samanlığında yangın çıkmış diye. Apar topar evden çıktım olay yerine gittim diye konuştu.

GÖRGÜ TANIKLARI NE DEDİ

Görgü tanıkları ise Ali Çaputçu'nun kahvede bir televizyon dizisini seyrettiğini belirterek, dizi bitip kahve kapatılırken saat 00.10 gibi ayrıldığını anlattı. Halil İbrahim Karataş'ın arkadaşları ise kardeşleriyle kahvehanede konuştuklarını ve birlikte bilardo oynadıklarını aktardı.

ÇOCUKLAR KORUMA ALTINA ALINDI

Diğer yandan olayın ardından Ali Çaputçu'nun çocukları M.Ç. (11), N.Ç.(10) ile F.Ç.(6) Afyonkarahisar'daki sevgi evlerine götürülerek koruma altına alındı.

Afyonkarahisar Samanlık Yangınında Eşi Ölü Bulunan Kadın Tutuklandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Samanlık Yangınında Eşi Ölü Bulunan Kadın Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement