Ağrı'daki "Motolofkokteylli Saldırı" Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Ağrı'daki "Motolofkokteylli Saldırı" Davasında Karar

Ağrı\'daki "Motolofkokteylli Saldırı" Davasında Karar

Ağrı'da molotofkokteylli saldırıda bulunduğu iddiasıyla 2'si tutuklu 4 sanığa, 1 yıl ile 5 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

19.11.2013 15:45  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da bir banka şubesi ve dershaneye yönelik molotofkokteylli saldırıda bulunduğu iddiasıyla 2'si tutuklu 4 sanığa, 1 yıl 10 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

Erzurum 2. Ağır ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Murat Aslan ve Özlem Özdemir tutuklu bulundukları cezaevlerinden vidyo konferans sistemiyle katılırken, tutuksuz yargılanan Akın Akar ve Fırat Aldemir ise katılmadı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım'ın esas hakkındaki mütalaasını okumasının ardından sanıklar Aslan ve Özdemir'e son sözleri soruldu.

Mahkeme heyeti, Özdemir, Akar ve Aldemir'e "Mala zarar verme" suçundan 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Heyet ayrıca, Aslan'ı ise "Örgüt faaliyeti çerçevesinde tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması" suçundan 5 yıl hapis ve 7 gün karşılığı adli para cezasına çarptırdı.

Ağrı'da 16 Ocak 2012 ve 12 Şubat 2012 tarihlerinde bir banka ile bir dershaneye yönelik molotofkokteylli saldırı düzenlemekten yargılanan sanıklar Murat Aslan, Özlem Özdemir, Akın Akar ve Fırat Aldemir, "Silahlı terör örgütüne üye olma, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme ile yakarak mala zarar verme" suçlarından yargılanıyordu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı'daki 'Motolofkokteylli Saldırı' Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement