Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Kadın, çocuk, yaşlı, engelli haklarını yani herkesin hakkını, hukukunu koruyan bir anlayışı getirdik" dedi.
Şahin, Bağcılar'daki Kadın ve Aile Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Aile Avukatlığı ve Aile Rehberliği Bağcılar Pilot Uygulama Merkezi Projesi"nin açılışında yaptığı konuşmada, bilgi çağında güç olan bilgiyi yönetmek ve kullanmak gerektiğini söyledi.
Sosyal konulara ilişkin de yasal altyapının olduğunu belirten Şahin, uygulamadaki sorunların zihinsel dönüşüm ve toplumsal farkındalıkla halledilebileceğini kaydetti.
Şahin, "Akademik dünyayla, sivil toplumla, yerel yönetimlerle işbirliği ve güç birliği yapmamız, bilgi çağının getirdiği beşeri sermayeyi kuvvetlendirmemiz gerekir" diye konuştu.
Yaşam becerilerini oluşturabilmek, sorunları çözebilmek için yasal mevzuatın bilinmesinin önemine değinen Şahin, "Modern ve çağdaş ülkelerin mevzuatında ne varsa bizde de var. Türk Ceza Kanunu'nu 35 yıl sonra değiştirmiş bir iktidarız. Kadın, çocuk, yaşlı, engelli haklarını yani herkesin hakkını, hukukunu koruyan bir anlayışı getirdik" ifadelerini kullandı.
Şahin, okumanın ve bilgi sahibi olmanın teşvik edildiği, vurgulandığı bir medeniyete ait olduklarını dile getirdi.
Politika ve strateji üretirken toplumun talep ve ihtiyaçlarının esas alındığını vurgulayan Şahin, yükselen değerin insan odaklı sosyal hizmetler olduğunu bildirdi.
Araştırmalara göre toplumun yüzde 60'ının danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyduğunu anlatan Şahin, toplumun, sorunlarını halledecek, yaşam becerilerini geliştirecek, yol gösterecek, rehberlik edecek bir hukuksal altyapı talep ettiğini söyledi.
Aile üyeleri arasındaki sorunun mahkemeye gitmeden bile küçük bir destek ve dokunuşla çözülebileceğini ifade eden Şahin, bir yuvayı bile kurtarmanın son derece önemli olduğunu vurguladı.
Şahin, "Toplumsal huzur ve barışın aile temelini oluşturacak bir yapıyı güçlendirmek zorundayız. Güçlü aile demek; güçlü kadın, güçlü çocuk, güçlü erkek demek. Mutlu, huzurlu aile bireyleri demek" diye konuştu.
Bakan Şahin, aile kurumuna yönelik çalışmalar yapan yerel yönetimler ve diğer tüm birimlerin çalışmalarını politikalarının merkezine alacaklarını, işbirliği ve güç birliği yapacaklarını sözlerine ekledi.
Projeye destek veren Adalet ve Hukuk Derneği, İstanbul Kalkınma Ajansı, Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Aile ve Sosya Politikalar Müdürlüğü, Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Kaymakamlığı yetkilileri de açılışa katıldı. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › Aile Avukatlığı ve Aile Rehberliği Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?