Aile İçi Şiddet ve İntihara Teşebbüsü Arttı, Kaymakamlık 'beni Duyun' Projesi Başlattı - Son Dakika
Güncel

Aile İçi Şiddet ve İntihara Teşebbüsü Arttı, Kaymakamlık 'beni Duyun' Projesi Başlattı

Aile İçi Şiddet ve İntihara Teşebbüsü Arttı, Kaymakamlık \'beni Duyun\' Projesi Başlattı

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde son üç ay içinde intihara teşebbüs, aile içi şiddet ve madde bağımlısı oranında artış olduğunu açıklayan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Dua Tepe Devlet Hastanesi'nde 'Krize Müdahale Birimi' kurdu.

12.01.2012 18:00

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde son üç ay içinde intihara teşebbüs, aile içi şiddet ve madde bağımlısı oranında artış olduğunu açıklayan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Dua Tepe Devlet Hastanesi'nde 'Krize Müdahale Birimi' kurdu. Bilgin, intiharın bir çığlık olduğunu belirterek, kaymakamlık bünyesinde 'beni duyun' projesi geliştirdiklerini, böylece vakalara hem sosyal açıdan, hem de tıbbi açıdan müdahale edebildiklerini vurguladı. Kaymakam Bilgin, devlet hastaneleri bazında 'evde bakım hizmeti' adıyla Türkiye'nin ilk ünitesinini kurduklarını da belirtti.

Polatlı'da Dua Tepe Devlet Hastanesi'nde oluşturulan 'krize müdahale birimi' ile 'evde bakım hizmeti' ünitesinde incelemeler yapan ilçe kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin açıklamada bulundu. Krize Müdahale Birimi'nde intihara teşebbüs, madde bağımlılığı ve aile içi şiddet konusunda hizmetler verildiğini belirten Kaymakam Bilgin, son üç ayda intihara teşebbüs ve aile içi şiddet oranında artış görüldüğünü ve kurdukları birimin çok yönlü çalışmalar yaptığını açıkladı. Polatlı'da son üç ayda intihara teşebbüs vakasının 40, aile içi şiddetin de 13 olduğunu belirten Bilgin, madde bağımlısı sayısında ise düşüş olduğunu vurguladı. Güvenlik birimleri, hastane, milli eğitim, aileler arasında diyalog kurmak ve sağlıklı tesbitler yapabilmek için kriz biriminin çok önemli olduğunu söyledi.

Proje Koordinatörlüğünce özellikle aile şiddet ve intihara teşebbüs vakalarına yönelik 'beni duyun' projesi hazırladıklarını belirten İlçe Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, intihara teşebbüs bir çığlıktır, bir mesajdır. Buradan hareketle beni duyun diye bir proje geliştirdik. Ailelerle görüşüyoruz, intihar vakalarının nedenlerini tesbit etmeye çalışıyoruz dedi.

Psikolog Eser Özer ise Krize Müdahale Birimi olarak kendilerine gelen vakalara anında müdahale ettiklerini söyledi. İntihar, kadına yönelik şiddet veya madde bağımlılığı konusunda karşı tarafla iletişim kurduklarını ve bazı psikolojik testlerle davranış biçimlerini tedavi ettiklerini söyledi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, devlet hastaneleri bazında 'evde bakım hizmeti' adıyla Türkiye'nin ilk ünitesini Polatlı Dua Tepe Devlet Hastanesi'ne kurduklarını söyledi. Çeşitli nedenlerle hastaneye gelemeyen insanlara yönelik hizmet yapıldığını söyleyen Bilgin insana hizmeti çok önemsiyoruz dedi.

Evde Bakım Hizmeti ünitesinde görevli Psikolog Dr. Volkan Şahiner, hastaneye getirilemeyen, saldırgan olan durumunda tedavi edilmesi gereken 3 bin hasta olduğunu söyledi. İlçenin merkez nüfu 100 bin, köylerle birlikte 120 bin olduğuna dikkat çeken Dr. Şahiner, nüfusa göre bu oranın normal seviyede olduğunu, ilk etapta 590 hastaya hizmet verdiklerini, önemli bir bölümünü ise evlerinde tedavi ettiklerini açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aile İçi Şiddet ve İntihara Teşebbüsü Arttı, Kaymakamlık 'beni Duyun' Projesi Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement