AK Parti Akyurt Seçim İrtibat Bürosu Açıldı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Akyurt Seçim İrtibat Bürosu Açıldı

AK Parti Akyurt Seçim İrtibat Bürosu Açıldı

AK Parti İlçe Başkanlığı, anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için seçim irtibat bürosu açtı.

26.02.2017 20:34

AK Parti İlçe Başkanlığı, anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için seçim irtibat bürosu açtı.

Akyurt Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan seçim irtibat bürosunun açılışı, törenle yapıldı.

AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, açılışta yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de kapsayan anayasa değişikliğinin oylanacağını belirtti.

Bunun ne bir rejim ne de devletin şekliyle ilgisinin bulunmadığını ifade eden Gürbüz, "1923 yılında rejimimizin cumhuriyet olduğu ve Anayasamızın ilk dört değişmez maddesinde devletimizin üniter bir devlet olduğu açıktır. Bu değişiklik ile ülkemizde hükümeti kuramama, dolayısı ile koalisyon hükümetleri diye bir sorunumuz kalmayacak, çift başlılık ortadan kalkacaktır." dedi.

Gürbüz, yapılacak anayasa değişikliğiyle kuvvetler ayrılığı ilkesinin de tam anlamıyla ve daha demokratik bir şekilde hayata geçeceğini, böylece güçlü yönetim, güçlü, istikrarlı bir yönetim sağlanarak, Türkiye'nin bölgesinde lider devlet olacağını söyledi.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için Türkiye'de "evet" cephesinde kimin, "hayır" cephesinde kimin olduğuna bakmak gerektiğini dile getirerek, "Ülkesini, vatanını milletini bayrağını seven ve sağ duyusunu gösteren sağ kesim insanların 'evet'in yanında olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçim irtibat bürosunun açılışı dualarla yapıldı.

Törene, ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Akyurt Seçim İrtibat Bürosu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement