Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'tan Turizm Haftası Mesajı - Son Dakika
Güncel

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'tan Turizm Haftası Mesajı

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç\'tan Turizm Haftası Mesajı

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm ve kültür değerlerini tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla, her yıl kutlanan Turizm Haftasının 36.sını kutluyoruz.

13.04.2012 15:44  Güncelleme: 15:42

Türkiye, her alanda olduğu gibi turizm alanında da AK Parti iktidarı ile çok önemli mesafeler almıştır. 2002 yılında ülkemizde turizm gelirlerimiz 8,5 milyar dolar seviyesinde iken 2011 yılında 25 milyar doları aşmıştır. Ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 2002 yılında 13 milyon kişi seviyesinde iken 2011 yılı sonunda 30 milyona yaklaşmıştır.

Türkiye turist sayısında dünyada 7. sıraya yükselmiştir. Küresel kriz nedeniyle dünyada 10 büyük turizm ülkesinde turist sayısı düşerken bu 10 ülke arasında sadece Türkiye turist sayısını artıran ülke olmuştur. Ülkemizde 1999-2002 yılları arasında sadece 46 tarihi eser restore edilmişken 2003 yılından bu yana 4000 civarında tarihi eserin onarımı ve bakımı gerçekleştirilmiştir.

Bartın ilimiz, tarihi turistik değerleri, doğal güzellikleri, denizi ve yeşiliyle ülkemizin turizm potansiyeline sahip önemli illerinden biridir. Başkent Ankara'ya en yakın mesafede bulunan 56 km.lik sahil şeridindeki plajlarımız, dünyanın 100 sıcak noktasından biri olan Küre Dağları Milli Parkı, Yaylaları, şelaleleri, tarihi evleri, mağaralarıyla görülmeye değer güzellikleri içinde barındıran Bartın'ı turizmde de hak ettiği yere taşımak için gerekli çalışmaları yapıyoruz.

Fatih Sultan Mehmet'in Çeşmi Cihan olarak nitelendirdiği 3000 yıllık tarihi geçmişi bulunan Amasra ilçemizdeki tarihi eserlerin ve müzenin restorasyonu gibi tarihi eserlerimizi ayağa kaldıracak çalışmaları başlattık, Amasra ilçemize denizden de turist gelmesini sağlamak için Amasra Yolcu iskelesi ve yat limanı projesinin inşaatını başlattık, Bartın-Amasra duble yolunu tamamladık.

Bartın-Amasra arasında tünel inşaatına başladık. Orman Korunan alanlarının güçlendirilmesi projesi kapsamında Küre Dağları Milli Parkı tanıtım ofisleri ve ziyaretçi merkezlerini inşa ettik, Bartın ilimizde bulunan tarihi camilerin onarımlarını gerçekleştirdik, tarihi evlerin onarımlarına hibe yardımları, TOKİ kredileri sağlamaya devam ediyoruz.

Bartın Kültür Merkezi inşaatını tamamladık ve Bartın'a yakışır bir Kültür Merkezini halkımızın hizmetine sunduk. Ulus ilçemizdeki tarihi Kocagöz Konağını turizme kazandırmak için gerekli çalışmaları gerçekleştirdik. Turizm kredileri ile turizm işletmecilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Kültür ve Turizm festivallerini destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz.

Bartın'ı her alanda olduğu gibi turizmde de bir marka yapmanın gayreti içerisindeyiz, Bartın'a, Amasra'ya, Ulus'a, Kurucaşile'ye ve turistik beldelerimize gelecek turist sayısını artırmak, turizm değerlerimizi en güzel şekilde ortaya çıkarmak için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Turizm haftası münasebetiyle, Bartın ilimizde turizm alanında katkı sağlayan herkese, idarecilerimize, turizm işletmecilerimize teşekkür ediyor, turizm haftasını tebrik ediyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'tan Turizm Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement