Ak Partili Akar'dan Vekil Adaylarının Şiddet Uyguladığı Haberine Yalanlama - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Akar'dan Vekil Adaylarının Şiddet Uyguladığı Haberine Yalanlama

Ak Partili Akar\'dan Vekil Adaylarının Şiddet Uyguladığı Haberine Yalanlama

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, milletvekili adaylarının şiddet uyguladığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

01.11.2015 16:41

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, milletvekili adaylarının şiddet uyguladığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Parti binasında AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Şafak Yontürk ile birlikte basın açıklaması düzenleyen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, söz konusu saatte Yontürk'ün kendisi ile birlikte olduğunu ve muhtelif yerlerde sandıkların ve okulların tefrişinde bulunduğunu söyledi. Akar, "Beraber okul gezilerini gerçekleştiriyorduk. Söz konusu köyde değildi. Bu iftira haberini de biz kamuoyuyla paylaşmak istedik. Ne Yontürk, ne de bir başka parti yetkilisi herhangi bir gözlemci heyete hukuk dışı bir muamelede bulunmamıştır. Hatta karşı karşıya da gelmemiştir. Ben açıkçası tarafsız gözlemci heyetinin tarafsız gözlemci heyeti gibi gözlemlerini yapmalarını beklerdim. Oysa bir siyasi partinin üyeleri ile köyleri gezmeleri doğrusu hayret ile karşılıyorum. HDP'nin yetkilileriyle gezmeleri ne kadar tarafsızlık anlamına geliyor. Onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

"ESAS MAĞDURİYET YAŞAYAN BİZİZ"

Bütün amaçlarının seçmenin özgür idaresinin sandığa yansıması olduğunu dile getiren AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, "7 Haziran'da çok ciddi sorunlar yaşadık. Gerekli güvenlik tedbirleri alınmış durumda. Herkes gerekli tedbirleri almış durumda. Buna rağmen sabah saatlerinden beri sandığımızı korumaya çalışıyoruz. Çok büyük bir gayret sarf ediyoruz. Yönlendirmeleri engellemeye çalışıyoruz. Esas mağduriyet yaşayan biziz. Orada nasıl insanların yönlendirildiğini, orada öbek öbek biriken insanların diğer seçmenler üzerinde nasıl bir psikolojik baskı uyguladığını, başka yerlerde de bu yönlendirmelere teşebbüs ettiğini görmekteyiz. Zaten buna ilişkin de tutanaklar tutulmaktadır. Meşru yollarla demokratik hakkımızı kullanacağız ve hukuk yollarına başvuracağız. Bu sandık manipülasyonlarına müsaade etmeyeceğiz. Biz AK Parti olarak ne kimsenin oyunu çalma gibi tutum içerisindeyiz ne de oyumuzu çaldırma niyetindeyiz" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Akar'dan Vekil Adaylarının Şiddet Uyguladığı Haberine Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement