Ak Partili Çelik: AK Parti'de 3 Dönem Yasağına Devam, Seçim Sisteminde Değişiklik Yok - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ak Partili Çelik: AK Parti'de 3 Dönem Yasağına Devam, Seçim Sisteminde Değişiklik Yok

Ak Partili Çelik: AK Parti\'de 3 Dönem Yasağına Devam, Seçim Sisteminde Değişiklik Yok
02.05.2014 20:09

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti'deki 3 dönem yasağına devam edileceğini ve seçim sisteminde herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti'deki 3 dönem yasağına devam edileceğini ve seçim sisteminde herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini açıkladı.

AK Parti MKYK'nın ardından yazılı bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MKYK toplantısının yaklaşık 5 saat sürdüğünü belirtti.

Bu toplantıda, cumhurbaşkanı seçimi, seçim sistemi değişikliği ve parti tüzüğünden kaynaklanan 3 dönem kuralı konularının görüşüldüğünü belirten Çelik, Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili istişare sürecinin ise devam ettiğini belirtti.

Çelik, MKYK'nın parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralı ile ilgili herhangi bir girişimde bulunulmamasına, mevcut kuralın devamının isabetli olacağına karar verdiğini belirtti.

Çelik seçim sistemi ile ilgili tartışmalara da son noktayı koyarak, "Halen kamuoyunda ve partimizin yetkili kurullarında tartışılmakta olan Dar veya Daraltılmış seçim sistemleri konusunda da AK Parti'nin şu aşamada bir girişimde bulunmamasının doğru olacağına dair karara varılmıştır. Sonuç itibariyle 2015 seçimlerine mevcut seçim sistemiyle gidilmesi ilke olarak benimsenmiştir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ak Partili Çelik: AK Parti'de 3 Dönem Yasağına Devam, Seçim Sisteminde Değişiklik Yok - Son Dakika


Advertisement