Akçay'da 6 ton hamsi pişirilip dağıtıldı - - Son Dakika
Güncel

Akçay'da 6 ton hamsi pişirilip dağıtıldı -

Akçay\'da 6 ton hamsi pişirilip dağıtıldı -

Merkezi Edremit ilçesindeki Körfez Karadenizliler Derneği tarafından Akçay Cumhuriyet Meydanı'nda hamsi şenliği düzenlendi.

29.12.2013 14:45

Merkezi Edremit ilçesindeki Körfez Karadenizliler Derneği tarafından Akçay Cumhuriyet Meydanı'nda hamsi şenliği düzenlendi.

Akçay kordonunda kortej yürüyüşüyle başlayan şenlik kapsamında, Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Balıkesir Belediyesi bandosunun çaldığı marşlar ve güncel şarkılarla devam eden şenliğe katılan Edremit Körfezi'ndeki belediye başkanları, mangal kömürlerini birlikte tutuşturdu.

6 ton hamsi, 120 metre uzunluğundaki mangallarda pişirilerek gönüllü personel tarafından halka dağıtıldı.

Kimi sabahın erken saatinde kimi de şenlikten birkaç saat önce Akçay'a gelerek ekmek arası hamsi yiyebilmek için bekledi.

Dernek Başkanı Yusuf Şahintürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz ile Ege'yi buluşturduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Altı yıldır dernek binasında yaptığımız hamsi şenliğini, bu yıl 6 ton hamsiyle Akçay Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledik. Bu etkinlikle ülkenin birik ve beraberliğine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu seneki etkinliğimizde, 'Hamsi karaya furdi, yiyelum hep beraber' diyerek mangalları ateşledik. Vatandaşlarımız da sağolsunlar etkinliğimize yoğun ilgi gösterdiler. 120 metre mangal kurduk. Burada pişen 6 ton hamsiyi 12 bin 500 ekmek arası olarak dağıtacağız."

Karadeniz Hamsi Şenliği için mangalların önünde sıra bekleyen vatandaşlar pişen balıkları alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Hamsi şenliğine katılan vatandaşlar, etkinliğin çok güzel olduğunu ve her yıl yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akçay'da 6 ton hamsi pişirilip dağıtıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement