Akdeniz Üniversitesi ile THY Havacılık Akademisi Arasında İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Üniversitesi ile THY Havacılık Akademisi Arasında İşbirliği

Akdeniz Üniversitesi Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKHUMER) ile Türk Hava Yolları (THY) Havacılık Akademisi arasında havacılık eğitimleri konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

30.04.2018 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKHUMER) ile Türk Hava Yolları (THY) Havacılık Akademisi arasında havacılık eğitimleri konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Rektörlükte yapılan protokol imza törenine Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, THY Havacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Gülmez ile diğer yetkililer katıldı.

Protokol kapsamında Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi'nin verdiği dijital ve karma ortamda sunulan havacılık eğitimlerini, çok daha avantajlı kurs ücreti ile alabilecek ve sertifika sahibi olacaklar. Ayrıca öğrenci olmayan katılımcılar da uygun şartlarda sertifikalı havacılık eğitimleri alabilecek. Eğitimler, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve AKHUMER bünyesinde Türk Hava Yolları tarafından bu konudaki gerekleri sağlayarak yetkilendirilen Akdeniz Üniversitesi akademik personeli tarafından ulusal ve uluslararası standartlarda verilecek.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, "Üniversite olarak bölgemizdeki kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinde olduğu kadar ulusal ve uluslararası kuruluşlarla da eğitim, bilim ve teknolojik işbirliğini önemsiyoruz. Bu kapsamda Türk Hava Yolları ile yaptığımız bu protokol ile her iki taraf için de önemli kazanımlar sağlayacak işbirliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz." dedi.

Dünyanın önde gelen hava yolu şirketlerinden olan THY'nin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Havacılık Akademisi olarak 30 yılı aşkın süredir eğitim hizmetlerine devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Kemal Yüksek, "Akdeniz Üniversitesi ile yaptığımız bu işbirliği havacılık sektörü için önemli bir kazanım. Akdeniz Üniversitesi'nin öğrenci potansiyeli ve işbirliği ile vereceğimiz eğitimler sonrasında havacılık sektöründe her geçen yıl büyüyen nitelikli insan kaynağını karşılamak açısından ayrıca büyük bir öneme sahip." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz Üniversitesi ile THY Havacılık Akademisi Arasında İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement