Akil İnsanlara Niğde'de Tepki - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlara Niğde'de Tepki

Akil İnsanlara Niğde\'de Tepki

Akil İnsanlar İç Anadolu Heyeti, Niğde'de halkın tepkisiyle karşılaştı.

22.04.2013 16:55

Akil İnsanlar İç Anadolu Heyeti, Niğde'de halkın tepkisiyle karşılaştı.

Niğde'nin Gölcük ve Gümüşler kasabasında önceden belirlenen noktalarda vatandaşlar ile görüşen heyet, Niğde merkezinde ikamet eden şehit özel harekat polis memurunun evini ziyaret etti.

Gümüşler kasabasında vatandaşlarla kahvehanede buluşan Akil İnsanlar iç Anadolu heyeti adına bir konuşma yapan Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren, şunları söyledi: "Memleketimiz bir süreç yaşıyor. Sürecin adı çözüm süreci diye kondu. Sürecin özü, memlekette kan dursun. Askere gönderdiğimiz evlatlarımız canlı dönsün geriye. Anaların gözü arkada kalmasın. Askere giden çocuklarından telefon geldiğinde korkmayalım ben bu duyguları biliyorum. Hakkari'ye giden çocuğumuzdan haber almak istediğimizde yüreğimiz pır pır etmesin. Memleket huzur bulsun, terörle mücadele dediğimiz hadiseye milyarlarca dolarımız gitmesin. Bunlar 400 milyar dolar deniyor, bu binlerce köyümüzü, binlerce şehrimizi kalkındırır, binlerce öğrencimize burs olur."

Taşgetiren,

kan akma hadisesinin memleketin 30 yılını aldığını belirterek şöyle konuştu:

"40 bine yakın insan hayatını kaybetti. Bunun

bitmesini diliyoruz. Bunun için bir gayret var ortada. Bu gayretin

hayırla sonuçlanması için dua ediyoruz. Bizlerden Anadolu'ya gidin insanlarımızla dertleşin, konuşun, düşüncelerini alın, en azından dualarını alın denildi. Peygamberimizin bir sözü vardır, sizin yaşlılarınızın duası olmasa, belalar başınıza yağmur gibi yağardı diyor. Dua da sürece bir katkıdır. Memleketin akil insanı normal samimi vatandaştır. Yani oylarınızla hükümetleri tayin ediyorsunuz, bu çok önemli bir şey. Asıl akıl oradadır. Eğer Tayyip Erdoğan'a 'Sayın Başbakan şöyle yapsan iyi olur' diyorsanız onları da not edelim, götürelim. Diyelim ki Anadolu'nun akil insanı böyle söylüyor Sayın Başbakan diyelim. Bunu dinlememek etmezler. Çünkü onlar da doğru yapmak ister. Çünkü yanlış yapmanın bedeli var. Memleket için bedeli var, siyasetçinin bizzat kendisi için bedeli var"

TOPRAK VERİLMESİN

Gümüşler beldesi ziyareti sonrası Niğde Merkezde bir şehit ailesine ziyaret edildi. Ziyarette şehidin babası Mustafa Ulusoy, terörün bitmesi isteğinin yanında ülkenin bölünme kaygısının da var olduğunu, bir karış toprak verilmesi halinde kendisinin de savaşabileceğini söyledi. Ziyarette, Taşgetiren tarafından Kur'an-ı Kerim okundu dua edildi.

PROTESTO ETTİLER

Şehit ailesine yapılan ziyaret sonrası toplantı için otele giden heyeti, yaklaşık 300 kişi protesto etti.

Otel önünde Türk Bayrağı açarak, "kimlerden emir aldınız? kimin adına geliyorsunuz? akilsiz adamlar sizi istemiyoruz, siz hiç şehit verdiniz mi?" şeklinde sloganlar attı.

Otele yürümek isteyen gruba güvenlik güçleri etten duvar örerek, yürümelerini engelledi. Heyet ikinci toplantıda sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Basın mensuplarına kısa bir süre görüntü alması için izin verilen toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlara Niğde'de Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement