Akıllı Çocuklar Rekora Koşuyor - Son Dakika
Güncel

Akıllı Çocuklar Rekora Koşuyor

Akıllı Çocuklar Rekora Koşuyor

Matematik hafıza tekniği alanında Türkiye derecelerine sahip Beylikdüzü’nde yaşayan öğrenciler, Avrupa ve dünya rekorları için hazırlanıyor.

14.03.2014 14:53

Matematik hafıza tekniği alanında Türkiye derecelerine sahip Beylikdüzü'nde yaşayan öğrenciler, Avrupa ve dünya rekorları için hazırlanıyor. Akıllı öğrenciler, Türkiye Şampiyonası öncesi son gösterilerini Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Matematik hafıza tekniği alanında çeşitli derecelere sahip öğrencilerle bir araya geldi. Uzun, öğrencilerden daha büyük başarı beklediğini dile getirerek, onları daha da motive etmek için akıllı telefon hediye etti.

Matematik hafıza tekniği alanında Türkiye birincisi 9 yaşındaki Can Atay Örken, Türkiye ikincisi İlyada Eser, zihinsel toplama Türkiye dördüncüsü Ömer Yiğit Ağma, Beyin Haftası nedeniyle Ankara'da yapılacak Türkiye Şampiyonası öncesi son gösterilerini Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiler. Öğrenciler, Avrupa ve dünya rekoru kırabilmek için Ankara'da mücadele edecek. Programa katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Türkiye dereceleri olan akıllı öğrencilerin Beylikdüzü'nde olmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

GÖSTERİLERİ BÜYÜK İLGİYLE İZLENDİ

Akıllı çocukların Beylikdüzü'nden çıkmasının bir anlamda normal olduğunu da ifade eden Başkan Yusuf Uzun, Beylikdüzü'nün eğitim ve kültür düzeyi bakımından Türkiye'de de en üst sıralarda yer aldığını ifade etti. Belediye olarak başarılı öğrencileri her zaman desteklediklerini belirten Başkan Uzun, daha büyük başarı beklediklerini de söyleyerek, Can Atay, İlyada Eser ve Ömer Yiğit'i desteklediklerini, öğrencilerin Ankara'daki şampiyonaya gönderilmesinde yardımlarını esirgemeyeceklerini ifade etti. Uzun, ayrıca öğrencilerin başarılarını motive etmek için onlara akıllı cep telefonu hediye etti.

Akıllı öğrenciler, matematiksel hafıza tekniği alanında yaptıkları gösteriler ise, izleyiciler tarafında ilgi ile izlendi. Programda ayrıca öğrencilerin öğretmeni ve Genç Bilim Derneği Başkanı Göksel Ağma da beyin ve hafıza teknikleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akıllı Çocuklar Rekora Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement