Akp'nin Yeni A Takımı Belli Oldu(3) - Son Dakika
Güncel

Akp'nin Yeni A Takımı Belli Oldu(3)

Akp\'nin Yeni A Takımı Belli Oldu(3)

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Suriye tarafından atılan top mermisinin Akçakale'de bir eve isabet etmesinin ardından savaşın kapıda olduğu değerlendirmeleriyle ilgili olarak, "Yeri ve zamanı geldiğinde, karşı taraftan ateş eden top"...

04.10.2012 18:30

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Suriye tarafından atılan top mermisinin Akçakale'de bir eve isabet etmesinin ardından savaşın kapıda olduğu değerlendirmeleriyle ilgili olarak, "Yeri ve zamanı geldiğinde, karşı taraftan ateş eden top bataryalarının vurulması gibi, Türkiye bu müdahaleleri yapacaktır" dedi AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Suriye tarafından atılan top mermisinin Akçakale'de bir eve isabet etmesinin ardından savaşın kapıda olduğu değerlendirmeleriyle ilgili olarak, "Yeri ve zamanı geldiğinde, karşı taraftan ateş eden top bataryalarının vurulması gibi, Türkiye bu müdahaleleri yapacaktır" dedi. Çelik, yürütme organının tezkereyle gerekli yetkiyi Meclis'ten aldığını, TSK'nın böyle bir görev verilmesi halinde gereğini yerine getireceğini kaydetti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, MKYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Akçakale'de dün Suriye tarafından atılan bir top mermisinin bir eve isabet ettiğini ve 5 vatandaşın "şehit olduğunu" hatırlatarak, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Türkiye'nin Akçakale olayında önemli bir kararlılık sergilediğini ifade eden Çelik, TBMM'de kabul edilen tezkerenin bir "savaş tezkeresi" olmadığını yineledi ve "Bu, savaşa ruhsat veren biz tezkere değildir. Bize çocukluktan beri öğretilen şudur: Eğer güven ve barış istiyorsanız, her an cenge hazır olmanız lazım" diye konuştu. Hükümet ve devlet olarak ülkenin menfaatlerini kararlıkla korumaya devam edeceklerini kaydeden Çelik, savaşın kapıda olduğu değerlendirmeleriyle ilgili olarak da "Yeri ve zamanı geldiğinde, karşı taraftan ateş eden top bataryalarının vurulması gibi, Türkiye bu müdahaleleri yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Çelik, yürütme organının gerekli yetkiyi Meclis'ten aldığını TSK'nın böyle bir görev verilmesi halinde gereğini yerine getireceğini kaydetti.

MKYK'da temel konunun hafta sonunda yapılan büyük kongre olduğunu belirten Çelik, kongrenin bir demokrasi şöleni halinde geçtiğini belirterek yurtiçinden ve yurtdışından gösterilen büyük ilgi için teşekkür etti. Başbakan Erdoğan'ın bu kongrede halka hesap verdiğini, yapılacakların 2023 vizyonu olarak sunulduğunu kaydeden Çelik, "Diğer partiler kongrelerden yara bere içinde çıkar ama biz her kongreden daha da güçlenerek çıkıyoruz. Çünkü bizde sevgi ve saygı bağları var. Bayrak yarışının ne anlama geldiğini ortaya koyan bir ekibimiz var" dedi. Çelik, AKP'nin muhafazakar demokrat kimliğiyle tartışılmaz şekilde merkeze oturduğunu kaydetti ve "Daha önce merkez sağ olarak bilinen tüm partilerin tabanları da bu denizde bu okyanusta toplanmıştır" ifadelerini kullandı.

Çelik bir soru üzerine, partinin MDK'sının bir toplantı yaptığını, eski TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin'i başkan seçtiğini, seçim koordinasyon merkezi ve diğer görevlere getirilecek isimlerin ise görevlendirmeyle getirileceğini kaydetti. (ANKA/SON)(OE/OLÇ) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Akp'nin Yeni A Takımı Belli Oldu(3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement