Aksav Yöneticileri Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Aksav Yöneticileri Beraat Etti

Aksav Yöneticileri Beraat Etti

Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'nda (AKSAV) görevli 3 yönetici, haklarında açılan zimmet davasından beraat etti.

10.09.2013 18:01

Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'nda (AKSAV) görevli 3 yönetici, haklarında açılan zimmet davasından beraat etti.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 9 aydır devam eden yargılamanın ardından, bugünkü 3. duruşmada, Göksel Kumsal, Birol Kaya ve Hüseyin Şanlı beraat etti.

3 yönetici hakkında verilen ihbar dilekçesi ile soruşturma başlatılmış ve haklarında dava açılmıştı. Bilirkişi raporunu inceleyen 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar hakkında herhangi bir suç unsuru olmadığına hükmetti.

Kumsal, Kaya ve Şanlı, mahkemede savunma yaparak suçsuz olduklarını beyan etti ve aklanmalarını talep etti. Duruşma savcısı da tüm sanıklar için beraat kararı verilmesi talebinde bulundu. Mahkeme tüm sanıkların beraatına karar verdi. Beraat kararından sonra Göksel Kumsal, Birol Kaya ve Hüseyin Şanlı, adalete teşekkür ederek duruşma salonundan ayrıldı.

-"BERAAT KARARINA MUTLU OLDUM"-

Beraat kararı sonrası açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Suçsuzluk karinesi evrensel bir hukuk normudur. Her insan, bağımsız yargı son kararını verene kadar prensip olarak suçsuzdur. Yargılanan üç arkadaşımın bazı platformlarda peşin olarak suçlanmasına üzülmemle birlikte, yüce yargının beraat kararı vermesine çok mutlu oldum" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Aksav Yöneticileri Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement