Akşehir Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

Akşehir Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hiciv ve so¨z sanatı ustası Nasreddin Hoca'nın birlik ve beraberligˆin gu¨c¸lenmesine vesile olan en kıymetli zenginliklerden olduğunu bildirdi.

04.07.2017 14:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hiciv ve so¨z sanatı ustası Nasreddin Hoca'nın birlik ve beraberligˆin gu¨c¸lenmesine vesile olan en kıymetli zenginliklerden olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, Akşehir Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Nasreddin Hoca'yı Anadolu insanındaki kıvrak zekanın ve iyimserligˆin timsali olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hiciv ve so¨z sanatı ustası Nasreddin Hoca, birlik ve beraberligˆimizin gu¨c¸lenmesine vesile olan en kıymetli zenginliklerimizdendir.

Asırlar boyunca aziz milletimizin gu¨len yu¨zu¨, tebessu¨m kaynagˆı olan Nasreddin Hoca, her do¨nemde ihtiyacımız olan insan sevgisi, dostluk ve aklıselimi konu alan fıkraları, hikayeleri ve nasihatleriyle go¨nu¨llerdeki mu¨stesna yerini gu¨nu¨mu¨zde de muhafaza etmektedir."

Erdoğan, "Gu¨lu¨mseyen yu¨zu¨ ve gu¨lu¨mseten so¨zleriyle, halka dogˆruyu tavsiye eden, sembollerle dolu fıkralarıyla, hakikatleri go¨zler o¨nu¨ne seren Nasreddin Hoca'nın, yeni nesillere tanıtılması ve anlatılması bakımından bu¨yu¨k o¨nem tas¸ıyan Uluslararası Nasreddin Hoca S¸enlikleri'nin du¨zenlenmesinde emegˆi gec¸enlere tes¸ekku¨r ediyorum.

Bu duygu ve du¨s¸u¨ncelerle, Nasreddin Hoca'mızı saygıyla, rahmetle anıyor, tu¨m vatandas¸larımı en kalbi duygularımla selamlıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akşehir Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement