Akkök grubunun bilgi teknolojileri desteğini sağlayan Aktek, İstanbul ve Yalova'daki veri merkezlerinin birbirini yedeklemesi amacıyla İstanbul'daki veri merkezinin eşleniğini Yalova'ya da kurarak, veri yedekliliği ve sürekliliği alanındaki en yeni teknolojileri barındıran veri merkezini grup şirketlerinin kullanımına sundu.
12 yıldır yatırım ve süreç iyileştirme çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aktek, 400.000 dolarlık bina ve 300.000 dolarlık cihaz yatırımını hayata geçirerek, bulut felsefesiyle tüm gruba veri merkezi hizmeti sunmaya başladı.
2011 yılında İstanbul'da yapımı tamamlanan veri merkezinin yanı sıra 2012 yılı başında Yalova'da başlanan bina yatırımı da tamamlanarak devreye alındı. Tümüyle yedekli enerji besleme ile her türlü felakete karşı koruma önlemlerin titizlikle alındığı bir altyapıya sahip olan yeni yapı 7/24 izlenebiliyor.
Son Dakika › Güncel › Aktek'ten Yalova'ya 'Data Center' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.