Aktör Salih Güney'e Ozon Tedavisi - Son Dakika
Güncel

Aktör Salih Güney'e Ozon Tedavisi

Aktör Salih Güney\'e Ozon Tedavisi

Türk sinemasının unutulmaz aktörlerinden Salih Güney, Yalova'daki bir hastanede ozon tedavisine başladı.

18.03.2014 12:32

Türk sinemasının unutulmaz aktörlerinden Salih Güney, Yalova'daki bir hastanede ozon tedavisine başladı. Güney, Erken tanı bence çok önemli. Ülkemiz çağın dışında değil, her şeyi yakalamış durumdayız. Herkese de tavsiye ediyorumö dedi.

Yeşilçam'ın ünlü aktörlerinden Salih Güney, son yılların trendi ozon tedavisine başladı. Özel Yalova Aktif Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Ülkü Sarpkaya tarafından tedavisi yapılan Güney, uygulamadan oldukça memnun kaldığını söyledi. Tedavisiyle ilgili bir de espri yapan Güney, Hava kirliliğinden dolayı pek oksijen yok. Onun için oksijeni bu şekilde almayı tercih ediyoruz artıkö diye konuştu.

SPOR YAPTIĞI İÇİN DAHA AZ HASAR OLUŞMUŞ

Salih Güney'e uygulanan ozon tedavisiyle ilgili bilgi veren Uzman Doktor Ülkü Sarpkaya, Yıllardan beri sigara için Salih Güney'de solunum sistemiyle ilgili problemler oluştuğunu belirterek, Ancak spor yaptığı için, özellikle yüzme sporuyla yakından ilgilendiği için bir miktar bu oluşabilecek problemler daha az hasarlı bir şekilde oluşmuş. Kalbi için, solunum sistemi için ve damarlarla ilgili dolaşım problemi için ozon tedavisi uyguluyoruzö dedi. İnsandan alınan kana yoğunlaştırılmış oksijen verdiklerini söyleyen Dr. Ülkü Sarpkaya, Ozonla yoğunlaştırılmış oksijen, vücudumuzun tüm doku ve organlarını oksijenlendirmiş oluyor. Dolayısıyla dokular oksijenle beslendiği için dokuda iyileşme ve yenilenme özelliği var. Kalp sisteminde, dolaşım sisteminde, akciğerle ilgili olan problemlerde yaygın bir şekilde kullanıyoruz. Salih Bey'de özellikle kalp ve dolaşım sistemiyle ilgili problemler için kullanmaktayız. Bununla beraber kas iskelet sistemi problemlerinde de kullanılıyor, eklem için de ozon uygulamalarımız var. Uygulanan dokuyu besleme özelliği var. Kıkırdak onarımı yapabiliyor, eklem dokusunu uygulanan, mesela diz eklemi dokusunda iyileşme özelliği var. Anti aging olarak bu anlamda kullanılıyor. Erken tanı ve tedavide önemli yeri var. Hastalıklar oluşmadan önce tedavi edilmesi bu anlamda mümkünö dedi.

OZON TEDAVİSİ 15 DAKİKA SÜRÜYOR

Ozon işlemi uygulamasının 15 dakika sürdüğünü söyleyen Sarpkaya, Haftada bir veya iki kez uygulanabilir. Toplam 10 seans uygulamak gerekiyor. Hastanın ihtiyacına göre tabi bu 10 seans sonrasında idame dozlarla ayda bir dozlarla devam edilebilir. Ozon işleminde kişinin kanını alıyoruz, ozonlayıp yani yoğun oksijenlendirip steril bir şekilde kendisine geri veriyoruz. Yoğun oksijenlenmiş kan bütün sisteme yayılmış oluyor ve bütün dokuları beslemiş oluyorö şeklinde konuştu.

GÜNEY, SİGARAYI DA BIRAKTI

Erken tanının önemli olduğunu söyleyen Salih Güney ise Türkiye'nin tıp alanında ileri teknolojileri kullandığını belirtti. Sigarayı da bıraktığını dile getiren Güney, İleride herhangi bir komplikasyon karşısında kalmamak için bütün herkese tavsiye ediyorum çünkü şu anda herhangi bir ameliyat herhangi bir daha çok pahalıya mal olacak bir operasyonu önlemek amacıyla bunu yapıyorum. Hem de sağlığıma bir önce kavuşmak, daha sağlıklı yaşamak için yapıyorum. Bunu herkese tavsiye ediyorum. Bu çağımızda, son yüzyılımızda çok önemli. Ülkemiz çağın dışında değil, her şeyi yakalamış durumdayız. Herkese de tavsiye ediyorum. Hava kirliliğinden dolayı pek oksijen yok. Onun için oksijeni bu şekilde almayı tercih ediyoruz artık. Gerçekten ben faydasını gördüm bu benim 2'nci seansım. Göğüsüm çok rahatladı. Bu arada sigarayı bıraktım. Bütün bunlara sebep olan sigara. Dolaylı olarak herkesin bir an evvel bırakmasını diliyorum yoksa bu iş çabuk bitecekö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aktör Salih Güney'e Ozon Tedavisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement