Alba Düşesi, Kapadokya'ya Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Alba Düşesi, Kapadokya'ya Hayran Kaldı

Alba Düşesi, Kapadokya\'ya Hayran Kaldı

Dünyanın en fazla soyluluk ünvanına sahip aristokrat kişisi olarak nitelendirilen İspanya'nın Alba Düşesi Cayetana Fitz James Stuart, Kapadokya'ya geldi.

05.05.2012 10:23

Dünyanın en fazla soyluluk ünvanına sahip aristokrat kişisi olarak nitelendirilen İspanya'nın Alba Düşesi Cayetana Fitz James Stuart, Kapadokya'ya geldi.

Görüntü ve fotoğraf çekimine izin vermeyen Alba Düşesi, Kapadokya bölgesinin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezdikten sonra Kapadokya Kültür Müzesini de ziyaret etti. Düşeş, Kültür Müzesi'nde heykeller ile canlandırılan Kapadokya Bölgesi'nde yaşayan insanların geleneksel yaşam biçimlerini inceledi. Alba Düşesi, Müzede canlandırılan tarım hayatı ve kullanılan aletler, eski kayıt damı (mutfak), pekmez yapımı, halı ve kilim dokumacılığı, kumaş baskı teknikleri, Türk Hamamı, eski bir köy meydanı, köy odası, kız isteme geleneği, kına gecesi merasimi, gelin odası gibi bölümleri de gördü. ve müze kurucularından Berrin Yıldız'dan bilgi aldı. Kapadokya Kültür Müzesi'nin restoran bölümünde öğle yemeği yiyen Stuart, tandır çorbası içti, köri ve sarımsak soslu zeytinyağlı pirinç pilavı, imambayıldı, zeytinyağlı yeşil fasülye ve barbunya plaki yedi. Alba Düşesi'ne, Kültür Müze Kurucularından Berrin Yıldız, özel tasarım el yapımı seramik hediye etti. Yıldız, 2007'de İspanya Kraliçesi Sophia'dan sonra Alba Düşesi'ni de ağırlamaktan mutlulu olduğunu söyledi.

Geziyiyi organize eden şirketin yetkilisi İskender Çayla ise, Alba Düşesi'nin Türkiye'yi ziyaretinin İspanyolca konuşan ülkelerde Türkiye tanıtımı için çok önemli olduğunu vurguladı. Özellikle elit veya aristokrat düzeydeki turist kitlesi için ilerde tercihlerini Türkiye'den yana kullanmaları yönünde çok faydalı olacağını düşündüğünü belirten Çayla, Alba Düşesi'ni Türkiye'de ağırlamak onurunu yaşamanın da ayrı mutluluk olduğunu ekledi. Kapadokya bölgesinde iki gün kalan Düşesi tarihi ve turistlik bölgelerini gezdi. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alba Düşesi, Kapadokya'ya Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement