Albaraka Hat Koleksiyonu, Yeni Cami Hünkâr Kasrı'nda - Son Dakika
Güncel

Albaraka Hat Koleksiyonu, Yeni Cami Hünkâr Kasrı'nda

Albaraka Hat Koleksiyonu, Yeni Cami Hünkâr Kasrı\'nda

Albaraka Hat Koleksiyonu'nda yer alan nadide eserlerin sanatseverlerle buluştuğu "Hüsn-i Hat Bahçesi" sergisi Yeni Cami Hünkâr Kasrı'nda açıldı.

12.12.2014 12:08

Osmanlı döneminde doruk noktasına ulaşan hüsn-i hat geleneği günümüz hattatlarının eliyle geleceğe aktarılıyor. Albaraka Uluslararası Hat Yarışmaları ile 2005 yılından itibaren hat sanatının hak ettiği değeri kazanması için mütevazı bir katkıda bulunun Albaraka, hat sanatının gönüllü emektarlarını desteklemek, bu müstesna sanata daha nice eseri yeni hattatlar elinden kazandırmak ve sanatkârların kaleminden taşan kutsi metinleri gelecek nesillere ulaştırmak için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Bu girişimlerden birisi de İstanbul Ticaret Odası ile birlikte yapıldı. İstanbul Ticaret Odası'nın ev sahipliği ve Albaraka Türk'ün sanat desteği ile hat sanatı sanat severler ile buluştu. Albaraka Hat Koleksiyonu'nda yer alan 46 nadide eserin görücüye çıktığı "Hüsn-i Hat Bahçesi" sergisi Yeni Cami Hünkâr Kasrı'nda açıldı. Açılışını Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar'ın yaptığı sergi 11-26 Aralık arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Sergide Albaraka hat yarışmasında ödül alan ve özel olarak sipariş edilen eserler arasından seçilen hat eseri sergileniyor. Eserler arasında Türk hattatlarla beraber, hat sanatına gönül veren yabancı sanatçıların çalışmaları da yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Albaraka Hat Koleksiyonu, Yeni Cami Hünkâr Kasrı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement