Alevi Dedelerinin Kutsal Yolculuğu Başladı - Son Dakika
Güncel

Alevi Dedelerinin Kutsal Yolculuğu Başladı

Alevi Dedelerinin Kutsal Yolculuğu Başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'in himayesinde, TÜRSAB işbirliğiyle, Alevi dedeleri ve ailelerinden oluşan 120 kişilik kafilenin Necef, Kerbela ve umre yolculuğu başladı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Özer: "Bu projeye kim değer kattıysa onlara, bütün kurumlara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

10.02.2014 15:10

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle, Alevi dedeleri ve ailelerinden oluşan 120 kişilik kafilenin Necef, Kerbela ve umre yolculuğu başladı.

Program kapsamında Alevi dedeleri ve aileleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi.

Kutsal topraklara yolculuğa çıkanlardan Cemile Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cenabı Allah nasip etti, Kerbela yollarına düştük. Bugün gidiyoruz. Allah cümle canlarımıza nasip eylesin. Güzel zatlarımızı ziyaret etmeye gidiyoruz, o yüce ceddimizi ziyaret etmeye gidiyoruz. İnşallah güle güle gider, geliriz" dedi.

Binali Arı, Manisa'nın Soma ilçesinden geldiğini belirterek, "Allah kısmet ederse Peygamberimizi ziyarete gidiyoruz. Kabe'yi tavafa gidiyoruz. Umre'ye gidiyoruz. Hz. Hüseyin'i, Kerbela'yı ziyarete gidiyoruz" dedi.

Ömürleri boyunca Hz. Hüseyin için gözyaşı döktüklerini anlatan Arı, şöyle devam etti:

"Ehl-i Beyt için göz yaşı döktük. Ağladık, tıraş olmadık, yas tuttuk, yemedik, içmedik, hep hüzünlendik ama kimseye aktarmadık. Bu acılarımızı biraz da orada yaşamak istiyoruz. Oraya gideceğiz. Orada bir damla gözyaşı dökebilirsek ne mutlu bize. Sadece heyecanlıyım. Allah o topraklara yüz sürmemizi nasip edecek inşallah. Tamamına da erecek inşallah, biz de mutlu olarak döneceğiz."

Umreye gittiği için çok memnun olduğunu dile getiren Filiz Gündoğan da, "Allah gidip gelmeyi, güzelce ziyaret etmeyi nasip etsin. Bunu organize edenlere de çok teşekkür ederim. Allah herkese, isteyenlere nasip etsin" şeklinde duygularını anlattı.

"Projeyi hayata geçiren devletimize teşekkür ederim"

Havaalanında düzenlenen basın toplantısında konuşan Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer, küçük yaştan beri kutsal toprakları ziyaret etmeyi arzuladığını, her inanç sahibinin, o değerleri görüp arzulamasını ve niyaz etmesini temenni ettiğini söyledi.

Özer, "Bu projeye hizmet eden, hayata geçiren devletimize, TÜRSAB'a ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ayrıca teşekkür ediyorum" diyerek, şunları kaydetti:

"Esas inançlı, ilim, irfan sahibi kardeşlerimize, hayal edip de hayallerini gerçekleştiremeyen tüm canlarımıza da bizden sonra inşallah bu imkan tanınır. Onlar da o Kabe Beytullah'a yüz sürer, Muhammed Resulullah efendimizin o mübarek kabrini bize gösterir inşallah Cenab-ı Allah. O güzel Allah'ın evini tavaf etmekle, gerçekten şahsım adına hoşnutum, razıyım. Bizim çatımız altında bulunan bütün insanların hayal edip, gidemediği kutsal yerlere, inşallah bunun devamı gelerek, o insanlarımız da gider, yüz sürer. Bu projeye kim değer kattıysa onlara, bütün kurumlara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Ben Kabe Beytullah ve Kerbela'yı, Necef'i oradan ayrı görmüyorum. Çünkü oraların aşkıyla bizler yaşadık ve bugünlere kadar geldik. 'Ben insanım' diyebilen herkese nasip olsun diyorum."

"Bütün güvenlik tedbirleri alındı"

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da herkese iyi yolcuklar dileyerek, "Beraber yaşadığımız bu güzel topraklarda, beraberce hareket edebilmenin bir örneğini görüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik'in himayelerinde bu güzel yolculukta Necef, Kerbela, Medine, Mekke, Cidde'yi ziyaret edip dönmüş olacaksınız. Gerek oradaki hizmetleriniz, gerek otellerinizin organizasyonları mükemmel şekilde hazırlanmış. Birliğe, beraberliğe, dirliğe ihtiyacımızın olduğu bu günlerde hepinizin bu seyahate katılmasından duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Bu yolculuğun herkese hayırlı olmasını dileyen Ulusoy, bunun bir ilk olduğunu ve Mayıs ayında tekrar bir organizasyon yapmayı düşündüklerini dile getirdi.

Ulusoy, amaçlarının beraber yaşamak, beraber yolculuk yapmak olduğuna işaret ederek, "Bu da bunlardan biri. Ben bu organizasyonun da gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Aynı gemi içerisindeyiz. Uçakların müsaadesinde de sayın bakanımız Ömer Çelik çok büyük gayret sarf etti. Bu güzel yolculukta Allah yolunuzu açık etsin" dedi.

Bir gazetecinin, "Güvenlikle ilgili organizasyon yapıldı mı?" şeklindeki sorusunu Ulusoy, "Irak Turizm Bakanlığı da bu organizasyondan duyduğu memnuniyeti bildirdi. Gerekli bütün tedbirler alındı. Dolayısıyla herhangi bir endişemiz yok" diye cevapladı.

Kutsal yolculukta Alevi dedelerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜRSAB yetkilileri eşlik edecek.

13 gün sürecek

Atlas Jet'e ait uçakla yola çıkan grup, ilk olarak Irak'ın Kerbela şehrinde Celal Abbas, Hz. Hüseyin, Hür Şehit türbelerini ve Kerbela savaş çadırlarını gezecek.

Kufe'de Hz. Ali Evi'ni görecek grup, Kufe Mescidi, Müslim Akil, Ahmed Muhtar, Hz. Ali türbelerini de ziyaret edecek.

Daha sonra Necef kentine geçecek Alevi dedeleri, birlik kurbanı kesiminin ardından El Hekim ailesi ziyaretini gerçekleştirecek.

Hazırlanan programa göre grup, 14 Şubat Cuma günü ise Necef'ten Medine'ye geçecek. Grup, kabristan ve Mescid-i Nebevi tanıtımının ardından Hz. Muhammed ve sahabe kabirleri, Mescid ve Kabri Saadet ziyaretlerini gerçekleştirecek.

Uhud Şehitliği, İki Kıbleli Mescid, Hendek savaşının yaşandığı bölge ve Kuba Mescidi ziyareti sonrasında grup, 18 Şubat Salı günü Mekke'ye varacak.

Umre için Kabe'ye gidecek grup, Sevr Dağı, Arafat, Müzdelife, Müna, şeytan taşlama yeri, Nur Dağı, Cennetül-Mualla Kabristanı, Cin Mescidi ve Hz. Muhammed'in doğduğu evin bulunduğu yeri ziyaret edecek.

Grubun 22 Şubat da yurda dönmesi bekleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alevi Dedelerinin Kutsal Yolculuğu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement