Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri - Son Dakika
Güncel

Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri

Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri

Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri, sosyal sorumlulukta paydaş katılımına katkı sağlayanları desteklemeyi amaçlıyor.

23.04.2013 13:44

Selçuk Üniversitesi "ALİ Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin İlki Sahiplerini Arıyor

Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı ile Selçuk Üniversitesi tarafından bu yıl ilk kez verilecek olan Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri, sosyal sorumlulukta paydaş katılımına katkı sağlayanları desteklemeyi amaçlıyor. Sürdürülebilir ekonomik kalkınma, toplumsal refah ve yaşanabilir bir dünya için ekonomik, çevresel, kültürel ve sosyal gelişme konusundaki akademik çalışmaların ödüllendirilmesi, böylelikle de sosyal sorumluluk alanına bilimsel alt yapının eklenmesini amaçlayan önemli bir misyonu üstleniyor.

Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı ile Selçuk Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri, sosyal, ekonomik ve çevre konularında sorumlulukların yerine getirilmesine imkân sağlayacak, toplumun kalkınmasına katkıda bulunacak, lisansüstü ve akademik çalışma yapan, sosyal sorumluk ve çevre konusunda Türkiye'nin ve Türk insanının gelişmesine katkıda bulunmuş kişi ve kurumlara verilecek yepyeni bir ödül programı. Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri'ne başvuracak eserleri değerlendirmek üzere kurulan Seçici Kurul'da Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, T.C. Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı H. Ahmet Sever, Selçuk Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Selçuk Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Ercan, Arama Katılımlı Yönetim Danışmanlığı Kurucu Yöneticisi Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu gibi önemli isimler yer alıyor.

Adaylar ödül programına sadece bir eserle ve şahsen 17 Mayıs 2013 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler. Başvuruda bilimsel çalışma ödülü kategorisindeki eserlerin "lisansüstü" ve "akademik" çalışmalar olması şartı aranıyor. Birinci olan eserin 25 bin, ikincinin 15 bin, üçüncünün 10 bin TL ile ödüllendirileceği yarışmada 5 bin TL de mansiyon ödülü bulunuyor. Ayrıca sosyal sorumlulukta öncü kişi ve kurumlar için özel tasarlanmış ödül heykelciği de sunulacak.

Eğitim, sağlık, restorasyona katkı ve topluma açık alanların tekrar topluma kazandırılması konusunda çalışmalarda bulunmak üzere, Akkanat Holding çatısı altında Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı'nı kuran Ali Akkanat, ilkini bu yıl gerçekleştirecekleri ödüller için şunları söyledi:

"Anadolu'nun güzelliği, insanının çalışkanlığı ve yaratıcılığıyla öğretmenlik yaptığım dönemlerde tanıştım. O zamandan beri de ne ben onları bıraktım ne de onlar beni. Akkanat Holding de 25 yıldır Anadolu'nun gelişmesi, kalkınması, istihdamın sağlanması, göçün durması için yatırımları hep doğduğum topraklarda gerçekleştirdim. İç Anadolu'nun kızgın topraklarını yatırımlarla yeşertmeye çalıştık, hala da çalışıyoruz. Başarımızın sırrı bu ülke topraklarına olan sevgimiz ve Anadolu insanına olan güvenimizde yatıyor.

Öğretmenliğim sırasında fark ettiğim ülkemizin eğitim alanındaki yoksulluğunun bertaraf edilmesi, teknolojinin, bilginin ve eğitimin hiç olmadığı kadar önemli olduğu bir çağda son derece önemli bir konudur. Akkanat Holding, kurulduğu günden bu yana bu amaçla eğitime büyük bir destek vermiş ve vermeye de devam etmektedir. Çünkü, eğitime destek olmanın; insanlar için su ve hava kadar önemli olduğuna inanıyoruz.

Bu amaçla yaptığımız en yeni çalışma ise Selçuk Üniversitesi ile el ele vererek üniversiteler çapında bir sosyal sorumluluk ağı oluşturmak suretiyle, değerli akademisyenlerimizin bu alanda üreteceği eserleri desteklemek olacaktır. Gelecek projeler için duyduğumuz büyük heyecanla dereceye girsin girmesin bu ülkeye ve insanına katkıda bulunmayı amaçlayan tüm eser sahiplerine şimdiden teşekkürlerimi sunuyor; başarılar diliyorum."

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise yaptığı açıklamada; "Toplumun çıkarlarını korumak eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerimizin en temel paydası olmalıdır. Bu anlamda paydaşlarımızla ortak hareket alanımızı, kültürel ve çevresel değerleri koruyarak ekonomik ve sosyal kalkınmayı geçekleştirmemiz şeklinde belirlememiz önemlidir. Bununla beraber kurumsal sosyal sorumluluk, üniversitemiz için bütün faaliyet süreçlerimize dahil ederek önem verdiğimiz bir hareket noktası olmalıdır. Bu noktadan ülkemiz ve dünyamız açısından değer üreten bir konuma geçebilmemiz için beraber yürüyeceğimiz yol arkadaşlarımızın bulunması üniversitemiz için bir güç oluşturmaktadır.

Sayın Ali Akkanat bizim için bu gücün temel dinamiklerindendir. Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri ilimiz Konya, bölgemiz İç Anadolu, ülkemiz ve dünyamız temel değerleri adına sorumluluk anlayışı ve bilincinin toplumun tüm katmanları tarafından benimsenmesine katkılar sunacaktır. Ülkemiz istihdamı ve iş sektörleri için yapmış olduğu onlarca hizmeti başta üniversitemiz olmak üzere tüm eğitim camiasına bağışladığı yatırımlarla taçlandıran Akkanat ailesi ve Akkanat Holding'e Sayın Ali Akkanat nezdinde teşekkürlerimi sunar; Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülü çalışmalarımızda herkese verimli ve hayırlı sonuçlar temenni ederim." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ali Akkanat Sosyal Sorumluluk Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement