Aliağa Belediyesinden Ata'ya Saygı - Son Dakika
Güncel

Aliağa Belediyesinden Ata'ya Saygı

Aliağa Belediyesinden Ata\'ya Saygı

Aliağa Belediyesi, kentin merkezine yerleştirdiği 6 metrelik Atatürk'ün Kocatepe siluet rölyefi ile vatandaşların takdirini kazandı.

09.01.2014 12:04  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Belediyesi, kentin merkezine yerleştirdiği 6 metrelik Atatürk'ün Kocatepe siluet rölyefi ile vatandaşların takdirini kazandı. İskele Meydanı, Uğur Mumcu Parkı karşısındaki dev Atatürk silueti görenlerin büyük ilgisini çekiyor. Gece ışıl ışıl ortaya çıkan siluet şimdiden Aliağa'nın simge noktalarından biri oldu. Aliağa Belediye başkanı Ömer Turgut Oğuz, "Bu topraklarda bağımsız olarak yaşamayı başta büyük Önder Atatürk ve tüm şehitlerimize borçluyuz. Hem genç kuşaklara Atatürk''ü tanıtmak hem de Atatürk'e bir saygı ifadesi olarak bu çalışmayı yaptık" dedi.

BELEDİYEDEN 6 METRELİK RÖLYEF

Aliağa Belediyesi, kentin en işlek arterlerinden biri olan Fevzipaşa Caddesi, İskele Meydanına Krom Atatürk Silueti rölyefi yerleştirdi. Uğur Mumcu Parkı karşısındaki duvara yerleştirilen rölyef, 15 günlük bir çalışmayla tamamlandı.

Atatürk'ün Kocatepe sırtlarındaki görüntüsünün tasvir edildiği 6 m yüksekliğinde, 4 m enindeki krom rölyef, 2 mm parlak krom malzemeden imal edildi. Duvara 12 cm aralıklarla oturtulan parlak rölyef, modül led ile ışıklandırılarak homojen bir aydınlatma sağlandı.

BAŞKAN ÖMER TURGUT OĞUZ: "ATATÜRK'E SAYGI İFADESİ"

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, rölyef ile Aliağa'nın simgesi olacak bir nokta kazandıklarını ifade ederek, "Cumhuriyetimizi kuran ve yaşatan, bu uğurda canını veren Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere şehitlerimize minnet ve şükran borçluyuz. Daha önce de Sahil bandımıza 25 metre yüksekliğinde, 54 m2 büyüklüğünde bir Türk Bayrağı dikmiştik. Bu topraklarda bağımsız olarak yaşamayı başta büyük Önder Atatürk ve tüm şehitlerimize borçluyuz. Hem genç kuşaklara Atatürk''ü tanıtmak hem de Atatürk'e bir saygı ifadesi olarak bu rölyef çalışmasını yaptık. Atatürk ve bütün şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu topraklarda bağımsız olarak yaşamayı Allah bundan sonra da bize nasip etsin. Yaptığımız bu güzel eser kentimize hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa Belediyesinden Ata'ya Saygı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement