Alistair'in Dedesinden Bireysel Silahlanmaya Kınama - Son Dakika
Güncel

Alistair'in Dedesinden Bireysel Silahlanmaya Kınama

Alistair\'in Dedesinden Bireysel Silahlanmaya Kınama

Yeni yıla girildiği anda 11 yaşındaki Arif Dallı'nın maganda kurşunuyla vurulması, bireysel silahlanma konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

02.01.2013 18:34

Yeni yıla girildiği anda 11 yaşındaki Arif Dallı'nın maganda kurşunuyla vurulması, bireysel silahlanma konusunu bir kez daha gündeme getirdi. Torununu aynı şekilde maganda kurşunuyla kaybeden Avukat Tuncer Eşsizhan, "Önce torunum Alistair, ardından Umut, şimdi ise Arif maganda kurşunlarının hedefi oldu. Bu üzüntülere son vermek için kimsenin kılı kıpırdamıyor. Daha ne bekleniyor anlamıyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.

Foça'da bebek arabasında uyurken maganda kurşunun hedefi olan 2,5 yaşındaki Alistair'in dedesi Avukat Tuncer Eşsizhan,"Bireysel silahlanma yüzünden ülkemizde hergün insanlar ve çocuklar ölmesine rağmen önlem alınmıyor. 2,5 yaşındaki torunum Alistair'in ölümünden sonra bireysel silahlanmaya karşı 500 bin imza topladım. Bu imzaları meclise gönderdik. Ancak, bugüne kadar hiç bir sonuç çıkmadı. Torunumun ölümünden sonra bireysel silahlanmaya karşı yasa çıkarılsaydı belki Umut ile yılbaşı gecesi Arif vurulmayacaktı" dedi.

Siyasetçilerin duyarsız davranmasından yakınan Eşsizhan, "Biz mağdur bir aileyiz. Ben torunumu ilgisiz bir silahtan çıkan kurşunlar yüzünden kaybettim. Yaşadığım büyük acıya rağmen, acımızı bağrımıza gömdüm. Toplumda silahlanmanın geldiği boyut gözler önünde. Herkesin belinde ruhsatlı ve ruhsatsız silah var. Dedik ki bizim yaşadığımız acıyı başka aileler de yaşamasın. Alistair'den özür dilemiş olalım. Ama bu dileklerimizin hiç biri gerçekleşmedi. Yılbaşı gecesi 11 yaşındaki Arif'in vurulduğunu duyunca çok üzüldüm. Torunumun vurulduğunda hissettiğim duyguları bir kez daha yaşadım" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alistair'in Dedesinden Bireysel Silahlanmaya Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement