Alman Milyarder İş Adamından "Nazi" İtirafı - Son Dakika
Güncel

Alman Milyarder İş Adamından "Nazi" İtirafı

Alman Milyarder İş Adamından "Nazi" İtirafı

''Dr.Oetker'' Denetme Kurulu Başkanı Oetker: "Babam bir Nasyonal Sosyalistti"

16.10.2013 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın küresel şirketlerinde "Dr.Oetker"in Denetleme Kurulu Başkanı August Oetker, babasının nasyonal sosyalist olduğunu bildirdi.

August Oetker, haftalık yayımlanan  "Die Zeit" gazetesindeki  röportajda, babası Rudolf-August Oetker'in Nazi geçmişine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Babam bir nasyonal sosyalistti" diyen Oetker,  babasının, o dönem üvey babası Richard Kaselowsky'den etkilendiğini belirtti.

2007'de hayatını kaybeden babasının nasyonal sosyalist dönemi ile ilgili hiç konuşmak istemediğini kaydeden Oetker, "Bize 'çocuklar bu konuyla ilgili beni rahatsız etmeyin' diyordu" ifadesini kullandı.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ise babasının nasyonal sosyalist düşünceye duyarlı olduğunu belirten Oetker, babası Rudolf-August Oetker'in kendisinin ve şirketinin nasyonal sosyalizm sistemine ne kadar derin bir şekilde karışmış olduğunu kamuoyu önünde ifade etmediğine dikkati çekti.

August Oetker, "Belki, olduğu kişi olmak istemiyordu. Belki hayatının bir bölümünü düzeltmek istiyordu. Bunu anlayamıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Şirketin geçmişiyle ile ilgili gelecek hafta piyasaya çıkacak "Dr. Oetker ve Nasyonal sosyalizm" adlı bir kitap hazırlatan Oetker, gerçeklerin ortaya çıkması gerektiği hissini taşıdığı için kitabı hazırlattığını bildirdi.

1944-1981 yıllarında şirketin başına geçen Rudolf-August Oeker'in nasyonal sosyalizmin güvenlik teşkilatı olan SS'in (Schutzstaffel) askeri kolu Waffen SS üyesi olduğu ifade edildi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Milyarder İş Adamından 'Nazi' İtirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement