Alman Playboy'un Anketinde 'Cem Özdemir' Güvenlirler Arasında - Son Dakika
Güncel

Alman Playboy'un Anketinde 'Cem Özdemir' Güvenlirler Arasında

Alman Playboy\'un Anketinde \'Cem Özdemir\' Güvenlirler Arasında

Mafo kamuoyu araştırma kurumun 2000 kişiyle yaptığı anket sonucunda Alman Sol Parti başkanı Gregor Gysi % 16 oranla ilk sırada en hakimiyetli siyasetçi seçildi.

26.08.2013 13:00

Mafo kamuoyu araştırma kurumun 2000 kişiyle yaptığı anket sonucunda Alman Sol Parti başkanı Gregor Gysi % 16 oranla ilk sırada en hakimiyetli siyasetçi seçildi. İkinci sırada Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble % 11, başbakan adayı Alman Sosyalist Demokrat Partisinden (SPD) Peer Steinbrück % 10, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Horst Seehofer % 10, Yeşiller Partisinden eşbaşkan Cem Özdemir % 8, SPD partisinden Frank-Walter Steinmeier % 8, Yeşiller Partisinden Jürgen Trittin % 7, Hür Demokrat Partisi (FDP) Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle % 7, başbakan yardımcısı FDP partisinden Philipp Rösler % 5, ve en son sırada iktidar partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Norbert Lammert % 5 oranla takip etti.

Anket'in ikinci kategorisi olan 'hayati tehlikede en çok hangi siyasetçiye güvenirsiniz' sorusuna ilk sırada yine % 15 oranla Sol Parti başkanı Gregor Gysi gelirken Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir % 12 oranla ikinci seçildi. Almanya'da bir ay sonra yapılacak genel seçim arifesinde Playboy dergisin anketi herkesin dikkatini çekti. Sıralamada SPD partisinden Frank-Walter Steinmeier % 9, Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble, başbakan adayı SPD partisinden Peer Steinbrück ve Yeşiller partisinden Jürgen Trittin % 7 oyla 4. sırada yer aldı. CSU partisinden Horst Seehofer ve CDU'lu Norbert Lammert % 6, FDP partisi ve başbakan yardımcısı Phillip Rösler, SPD partisinden Sigmar Gabriel ve Savunma Bakanı CDU partisinden Thomas de Maiziere % 5 oyla sıralamada altıncı oldu. Siyasetçilerden sıralamayı Wolfgang Kubicki, Christian Lindner, Rainer Brüderle takip etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Playboy'un Anketinde 'Cem Özdemir' Güvenlirler Arasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement