Almanya'da Çifte Vatandaşlık Hakkı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Hakkı

Almanya\'da Çifte Vatandaşlık Hakkı

Yeni kabul edilen yasayla Almanya'da doğan göçmen çocukları bazı koşulları yerine getirdikten sonra çifte vatandaşlık hakkına sahip olacak.

04.07.2014 08:07  Güncelleme: 08:41

Alman Federal Meclis'inde yapılan oylamada, 463 milletvekili yasa tasarısına evet oyu verdi. 111 hayır oyu çıkarken, bir kişi çekimser kaldı.

Yasaya göre, Almanya'da doğan göçmen çocukları bundan sonra bazı koşulları yerine getirdikten sonra çifte vatandaşlık hakkına sahip olacak.

Daha önce göçmen çocuklarının, 18 ila 23 yaşları arasında Alman vatandaşlığı ya da ebeveynlerinin ülkesinin vatandaşlığı arasında seçim yapması gerekiyordu.

ALMANYA'DA DOĞUP 8 YIL YAŞAYANA ÇİFTE VATANDAŞLIK HAKKI


Yeni yasayla Almanya'da doğan ve bu ülkede 21 yaşına kadar en az 8 yıl yaşayan ya da 6 yıl okula giden gençlere çifte vatandaşlık hakkı veriliyor. Tasarıdaki eğitim şartına alternatif olarak okul veya mesleki eğitim diploması da kabul edilebilecek.

KİLİT YAŞ 21

Yasaya göre, şartları yerine getiren gençler 21 yaşından önce çifte vatandaşlık için başvurabilecek. 21 yaşına kadar başvurulmaması durumunda ilgili daireler 21 yaşını dolduranların çifte vatandaşlık için gereken koşulları yerine getirip getirmediğine bakacak, şüphe durumunda belge istenebilecek.

Yasa 1990 yılından önce doğanları kapsamıyor.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Almanya'da Çifte Vatandaşlık Hakkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement