Almanya'da "devlet baskısı" protesto edildi - - Son Dakika
Güncel

Almanya'da "devlet baskısı" protesto edildi -

Almanya\'da "devlet baskısı" protesto edildi -

Almanya'nın başkenti Berlin'de, ülkede kişi hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığı gerekçesiyle toplanarak yürüyüş düzenlemek isteyen 500 kişilik gruptaki 18 kişi gözaltın alındı.

23.03.2014 01:58

Almanya'nın başkenti Berlin'de, ülkede kişi hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığı gerekçesiyle toplanarak yürüyüş düzenlemek isteyen 500 kişilik gruptaki 18 kişi gözaltın alındı.

Moritzplatz'da devlet baskısının arttığını öne süren yaklaşık 500 kişilik grup, saat 22.00 sıralarında çeşitli sloganlar atarak izinsiz yürüyüş düzenlemek istedi. Bu sırada bölgeye gelen çok sayıda polis, caddeyi trafiğe kaparak, protestocu grubun çevresini sardı.

Şüpheli gördükleri kişilerin üst aramasını yapan polisler, bazı göstericileri gözaltına aldı. Arkadaşlarını polise vermek istemeyen bazı eylemcilerin polisler tarafından tartaklandığı görüldü.

Polisin bazı kişileri gözaltına aldığı sırada, gruptakiler "Faşist polis" şeklinde slogan atarak tepki gösterdiler.

Onlarca araçla bölgeye sevk edilen bin 800 polis, yaklaşık 1 saat süren eylem sonunda grubu caddeden uzaklaştırdı.

Öte yandan, olaylarda 18 kişinin gözaltına alındığı öğrendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da 'devlet baskısı' protesto edildi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement