Almanya'da Genel Seçimlerin Ardından - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Genel Seçimlerin Ardından

Almanya\'da Genel Seçimlerin Ardından

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, parti başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıkladı

24.09.2013 11:07

Almanya'da pazar günü yapılan genel seçimlerde beklediği oyu alamayan ve hedeflerine ulaşamayan Yeşiller Partisi'nin eşbaşkanı Claudia Roth, istifasını sunduktan sonra  parti eşbaşkanlığı için yeniden aday olmayacağını söyledi.

Roth, basına yaptığı açıklamada, partinin yeniden şekillenmesinin zamanın geldiğini belirterek, parti yönetimine aday olmayacağını ifade etti.

Seçim kampanyasında hata yapıldığını, partinin hedeflerine ulaşmadığını belirten Roth, 11,5 yıl parti başkanlığından sonra partinin yenilenmesine imkan vermenin doğru olduğunu kaydetti. Roth, Federal Meclis Başkan Vekili olmak istediğini de sözlerine ekledi.

İlk kez 2001 yılında Yeşiller Partisi'nin eşbaşbakan olan Roth, 2002 yılının sonunda milletvekili seçilmesinin ardından bu görevden ayrıldı. 2004'te yeniden eşbaşkanlığa seçilen Roth, bu görevi bugüne kadar sürdürdü.

Yeşiller Partisi yönetim kadrosu, genel seçimlerin ardından dün istifasını sunmuştu.

Partinin diğer eşbaşkanı Cem Özdemir ise kasım ayında yapılması planlanan parti kurultayında yeniden eşbaşkanlığa aday olmak istediğini belirtmişti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Genel Seçimlerin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement