Almanya'da Günde 30 Milyon Kişi Toplu Taşıma Araçlarını Kullanıyor - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Günde 30 Milyon Kişi Toplu Taşıma Araçlarını Kullanıyor

Almanya\'da Günde 30 Milyon Kişi Toplu Taşıma Araçlarını Kullanıyor

Almanya'da günde 30 milyon kişinin toplu taşıma araçlarını kullandığı açıklandı.

11.02.2015 15:17

Almanya'da günde 30 milyon kişinin toplu taşıma araçlarını kullandığı açıklandı. Alman Federal İstatistik Dairesi'nin yayınladığı rapora göre, geçtiğimiz yıl Almanya'da toplu taşıma araçları yaklaşık 11 milyar yolcu taşıdı.

Bir yıl öncesine göre toplu taşıma araçlarıyla yolculuk edenlerin sayısının yüzde 0,6 arttığına dikkati çeken yetkililer, yeni şehirlerarası otobüsle taşımacılık uygulamasının da bir yılda iki kat arttığını vurguladılar. Raporda, 2014 yılında 11 milyar kişinin şehir içi yolculuklarda metro, tramvay veya otobüsleri kullandığı belirtilirken, bu alandaki artışın yüzde 0,5 olduğu belirtildi. Alman Trafik Kulubü VCD'den uzman Gregor Kolbe, Focus dergisine yaptığı açıklamada "Büyük şehirlerde araç kullanmak büyük bir stresi beraberinde getiriyor. Ama, şehir dışında oturanlar için özel araç bir yerden bir yere gitmede bir numaradaki yerini koruyor" dedi.

Rapora göre, trenle yolculuk edenlerin sayısı yüzde 2,1, tramvay ve metroyu kullananların sayısı yüzde 1,7 artarken, belediye otobüsleriyle yolculuk edenlerin sayısı ise 1,1 azaldı. Şehirlerarası otobüsle yolculuk yapanların sayısı ise geçici rakamlara göre 17 ile 19 milyon kişi arası değişiyor. Almanya'da 2013 yılından beri şehirler arası otobüs taşımacılığı özelleştirildi. Buna bağlı olarak trenle şehirler arası yolculuk yapanların sayısı 1 milyon 400 bin azalarak 130 milyona düştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Günde 30 Milyon Kişi Toplu Taşıma Araçlarını Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement