Almanya'da hastane yangını: 2 ölü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Almanya'da hastane yangını: 2 ölü

02.07.2026 13:10

Ludwigslust'taki hastanede çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 5 hasta başka hastaneye sevk edildi.

Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin Ludwigslust kentinde bir hastanede çıkan yangında 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Rostock Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ludwigslust'taki Helene-von-Bülow-Kliniği'nde yangın çıktığı, olay yerine itfaiye, polis ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

Yangında 2 kişinin hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, hayatını kaybeden bir kişinin 85 yaşındaki Alman olduğu, diğer kişi için kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, yangına ilişkin soruşturmayı kriminal polisin üstlendiği kaydedildi.

Kamu yayıncısı NDR'nin haberinde de yangın nedeniyle bir kişinin dumandan zehirlendiği bilgisi paylaşıldı.

Yangından sonra hastanenin ve yan binaların boşaldığı, 5 hastanın önlem amaçlı başka bir hastaneye kaldırıldığı ifade edilen haberde, yangının bir hasta odasında çıktığı ve damar cerrahi bölümüne de sıçradığı aktarıldı.

Haberde, yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da hastane yangını: 2 ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement