Almanya'da Federal Başsavcılığın, "Cunud el Şam" adlı terör örgütüne üye olmakla suçlanan Türk vatandaşı Fatih İ. ve Alman vatandaşı Fatih K. hakkında dava açtığı bildirildi.
Federal Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Federal Başsavcılık 27 yaşındaki Fatih İ. ve 35 yaşındaki Fatih K. hakkında "Cunud el Şam" adlı yabancı terör örgütüne üye olmak ve devleti tehlikeye sokacak ağır eylemlerin hazırlığını yapmak suçlamasıyla Berlin Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde dava açtı.
Açıklamada, Fatih İ. hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla da dava açıldığı ifade edildi.
Zanlıların Haziran 2013'te Almanya'dan Suriye'ye gittiği ve burada "Cunud el Şam" terör örgütünün askeri eğitimine katıldığı belirtilen açıklamada, Fatih K'nın daha sonra örgütün propaganda filmlerinin çekiminde kameraman olarak görev yaptığı bildirildi.
Fatih İ'nin ise söz konusu terör örgütüne toplam 30 bin avro gönderdiği ve bunun 25 bin avrosunu bir Alman bankasından dolandırıcılıkla elde ettiği ifade edilen açıklamada, zanlının bunun yanı sıra Eylül 2013'te Almanya'ya döndükten sonra terör örgütünün bir üyesine malzeme ve bin 500 avro gönderilmesini organize ettiği kaydedildi.
Fatih K'nın Eylül 2013'te Almanya'ya döndüğünde yakalandığı ve cezaevine konulduğu, Fatih İ'nin de 31 Mart 2014 tarihinden beri tutuklu bulunduğu kaydedildi. - Berlin
Son Dakika › Güncel › Almanya'da İki Türk, Terör Örgütüne Üye Olmakla Suçlanıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?